Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

GP Nederland handhaaft verbod op populaire fantraditie

Als je als Nederlandse Formule 1-fan naar het circuit van Zandvoort trekt, laat dan vooral je oranje flares thuis. Dat is de nadrukkelijke oproep van de organisatie van de Dutch GP, die de flares niet wil zien.

Verstappen start Zandvoort 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het zijn ontegenzeggelijk mooie plaatjes die vanuit Zandvoort de wereld overgaan als de fans de nodige oranje flares afsteken. Niks brengt de Oranjekoorts zo goed in beeld als plaatjes van de totaal oranje gloed in de duinen. Echter, er kleven nadelen aan en die wegen zwaar. Heel zwaar, zo oordeelt de organisatie van de GP van Nederland.

Men wil de flares niet zien: "De plaatjes doen het goed op televisie. Je zou kunnen denken dat je een goede F1-fan bent als je die flares meeneemt en afsteekt. Maar tegenwoordig zijn het er zoveel dat het gewoon heel gevaarlijk wordt en het is bovendien niet goed voor je gezondheid. Daarom ben je nu een goede fan als je de flares achterwege laat", aldus Imre van Leeuwen, directeur van SportVibes, één van de organisatoren van de GP in gesprek met Autosport.

Hij verzoekt alle fans dan ook vooral om elkaar op een overtreding van het flareverbod aan te spreken: "Zie je nu iemand met zo'n flare, geef dan even aan 'dit is niet goed voor mijn gezondheid'."

Niet alleen is het niet goed voor de fans op de tribune, het kan potentieel ook heel gevaarlijk zijn voor de coureurs: "Twee jaar geleden kampten de coureurs op de Red Bull Ring in de openingsronde met zeer beperkt zicht door die flares."

De boodschap zal gedurende het weekend ook verspreid worden: "We houden fans voortdurend op de hoogte van wat acceptabel is (voor wat betreft de flares, maar bijvoorbeeld ook over de omgang met fans van rivaliserende coureurs, red.). Dat doen we via de LED-schermen. Die schermen lenen zich goed voor entertainmentdoeleinden, maar ook voor het delen van informatie."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Net binnen

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in