Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'GP van Monaco kan voor Verstappen echt twee kanten op vallen'

Of Charles Leclerc de Grand Prix van Spanje had gewonnen als hij niet was uitgevallen, zal op het eerste oog het meest gangbare lijken. Tom Coronel is er echter zeker van dat Max Verstappen het hem moeilijk zou hebben gemaakt. Maar wat zijn zijn kansen in Monaco?

Charles Leclerc, de grootste concurrent van Max Verstappen dit seizoen, viel in ronde 27 van Grand Prix van Spanje uit door motorproblemen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet weten dat de race voor Leclerc zou zijn geweest. Ondanks dat Verstappen ruim dertien seconden achter lag op Leclerc, denkt Tom Coronel dat Verstappen het de Monegask nog enorm moeilijk zou hebben gemaakt. "Nee Leclerc had absoluut niet dik kunnen winnen als hij geen problemen had", vertelt Coronel in de RacingNews365 podcast. "Max was erachter blijven hangen en met de longrun had hij het verschil moeten maken, zoals hij het ook in Miami heeft gedaan. Daar ging het ook zo om het even, maar uiteindelijk pakte Max wel het voordeel en dat is waar hij het van moet hebben." Ruud Dimmers denkt juist dat Leclerc de winreeks van Verstappen had kunnen stoppen. "Leclerc reed een lange eerste stint die heel constant was dus ik denk dat hij hem anders wel gewonnen had."

Mercedes terug van weggeweest?

Niet alleen Leclerc was een geduchte tegenstander, maar ook George Russell in de Mercedes was een Verstappen een doorn in het oog. De Nederlander zat na een uitstapje door de grindbak en DRS problemen vast achter de Mercedes-coureur, totdat de Brit de pitstraat in ging. Dat was de reden dat Leclerc zo ver uitliep op Verstappen, aldus Coronel. "Hij kon die stint langer rijden doordat Max vast zat (achter Russell, red.)". Na een significante stap vooruit voor Mercedes in Spanje zal het interessant worden in hoeverre de Duitse renstal de snelheid door kan zetten in de straten van Monte Carlo. Los van de rijder, moet Mercedes met de auto twee zaken op orde hebben om het verschil te maken in Monaco, laat Coronel weten. "In Monaco zijn twee dingen belangrijk bij de auto. Het gaat om de schokbrekers voor de hobbels en de downforce, want in Monaco draait alles om downforce. Je moet als rijder wel echt vertrouwen hebben in de auto. Lewis is vorig jaar zevende geworden, Monaco was het toen gewoon niet, dus waarom zou je denken dat Mercedes daar ineens heel sterk zou moeten zijn."

Ferrari is de favoriet

Ondanks de prestatie van Hamilton in Spanje, die van P19 naar P5 wist te rijden, schrijft Coronel de Brit in de Mercedes af als kandidaat voor de overwinning in Monaco. Coronel verwacht dat de Italianen het goed zullen doen. "Ferrari is juist sterk (in Monaco). Het gaat om de kwalificatie, want de race is één grote optocht." Dimmers sluit zich daarbij aan. "Ferrari is inderdaad de favoriet. Maar in tegenstelling tot Lewis heeft Russell wel het vertrouwen in de auto. Russell was in de Williams in de kwalificatie vaak ook super goed. Als je het hebt over iemand die kan verrassen, dan zie ik Russell dat wel doen. Ik verwacht bijvoorbeeld niet dat Perez pole pakt, maar ben wel benieuwd wat Max in Monaco kan doen, Zijn weekend kan echt twee kanten op vallen..."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'