Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Grand Prix Miami mist wederom steun van lokale overheid

Onlangs werd bekend dat er een nieuw plan ligt voor een Formule 1 Grand Prix van Miami vanaf 2021, nadat in 2018 de oorspronkelijke opzet werd afgeschoten. Ook het nieuwe voorstel stuit nu echter op verzet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Miami Grand Prix

Afgelopen week maakte F1 in samenwerking met de beoogde promotor voor een Grand Prix van Miami bekend dat er een nieuw principeakkoord is getekend. Vanaf 2021 moet deze race georganiseerd worden rondom én in het Hard Rock Stadium van American football-team Miami Dolphins.

Hoewel het nieuwe circuit grotendeels gebruikmaakt van het stadionterrein, moet er ook wat openbare weg worden ingezet. Mede daardoor wringt de schoen wat betreft deze deal nog behoorlijk: de lokale overheid (in de gedaante van de Miami-Dade County Commission) moet namelijk goedkeuring geven voor het event. En zowel commissielid Barbara Jordan als de burgemeester van Miami Gardens hebben aangegeven tegen het alternatieve bestaande plan te zijn, nadat eerder het vorige voorstel werd afgeschoten.

Een belangrijke klacht van omwonenden is de verwachte geluidsoverlast die de Grand Prix zal veroorzaken - die is na onderzoek vastgesteld op zo'n 120 decibel en wordt vergeleken met een opstijgend vliegtuig. Een ander commissielid, Betty T. Ferguson, stelt zelfs dat door de ligging van het stadion temidden van woonwijken een Grand Prix aldaar voor nog meer mensen overlast verzorgd dan een race in het stadshart van Miami.

0 reacties