Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Grosjean: "Gedoe met bandenmanagement f*cking annoying"

Haas F1 leek voorafgaand aan het Formule 1-seizoen de grote verrassing te kunnen worden, maar het team valt in werkelijkheid zeer tegen. De Amerikaanse formatie kampt met grote problemen op het vlak van bandenmanagement.

Grosjean bakoe1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Haas F1 wist enkel in de openingsronde in Australië punten te scoren, daarna wist Haas F1 met name in de races geen vuist meer te maken. In Azerbeidzjan kwam dat wederom niet echt als een verrassing voor oud Haas F1-gediende Romain Grosjean.

"Ergens zijn we helemaal niet verbaasd, maar het is wel fucking annoying (strontvervelend, red.)", aldus de Fransman over het probleem dat Haas de banden niet aan de praat krijgt, dan wel goed weet te houden.

"We moeten echt om de tafel zitten om na te gaan hoe we dit probleem op weten te lossen. Misschien dat het probleem minder groot is in Barcelona, omdat het daar warmer zal zijn, maar als we mee willen strijden om de vierde plaats in het kampioenschap mogen we daar niet van afhankelijk zijn."

Teambaas Guenther Steiner wordt er ondertussen ook doodmoe van dat de banden zo'n bepalende factor zijn in de Formule 1 anno 2019: "Ik wil duidelijk stellen dat ik niet Pirelli de schuld ervan geef, maar het moet na een race toch over de actie op de baan gaan, en niet over hoe goed men de banden heeft weten te managen?", aldus de Italiaan in gesprek met Racer.com.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje