Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Grosjean: "Gedoe met bandenmanagement f*cking annoying"

Haas F1 leek voorafgaand aan het Formule 1-seizoen de grote verrassing te kunnen worden, maar het team valt in werkelijkheid zeer tegen. De Amerikaanse formatie kampt met grote problemen op het vlak van bandenmanagement.

Grosjean bakoe1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Haas F1 wist enkel in de openingsronde in Australië punten te scoren, daarna wist Haas F1 met name in de races geen vuist meer te maken. In Azerbeidzjan kwam dat wederom niet echt als een verrassing voor oud Haas F1-gediende Romain Grosjean.

"Ergens zijn we helemaal niet verbaasd, maar het is wel fucking annoying (strontvervelend, red.)", aldus de Fransman over het probleem dat Haas de banden niet aan de praat krijgt, dan wel goed weet te houden.

"We moeten echt om de tafel zitten om na te gaan hoe we dit probleem op weten te lossen. Misschien dat het probleem minder groot is in Barcelona, omdat het daar warmer zal zijn, maar als we mee willen strijden om de vierde plaats in het kampioenschap mogen we daar niet van afhankelijk zijn."

Teambaas Guenther Steiner wordt er ondertussen ook doodmoe van dat de banden zo'n bepalende factor zijn in de Formule 1 anno 2019: "Ik wil duidelijk stellen dat ik niet Pirelli de schuld ervan geef, maar het moet na een race toch over de actie op de baan gaan, en niet over hoe goed men de banden heeft weten te managen?", aldus de Italiaan in gesprek met Racer.com.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur