Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Romain Grosjean

Grosjean gooit olie op vuur: "Reed bij Lotus al met illegale remsysteem Renault"

Gedurende het Grand Prix-weekend in Mexico zijn er allerlei nieuwe dingen aan het licht gekomen in de zaak rondom het illegale remsysteem van Renault. Romain Grosjean, oud-coureur van het team, heeft zich in de discussie gemengd door te bevestigen dat het systeem waarschijnlijk al jaren wordt gebruikt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Romain Grosjean heeft op de vrijdag van de Grand Prix van Mexico indirect gereageerd op uitspraken van Renault-teambaas Cyril Abiteboul. De teambaas van het Franse team heeft aangegeven de diskwalificatie in Japan niet te begrijpen, aangezien Renault het systeem voor de rembalans al een tijd lang gebruikt. Abiteboul wilde niet zeggen hoe lang Renault het al gebruikt, maar daarover lijkt Grosjean meer te weten.

De Franse coureur voor het team van Haas vertelt aan onder andere Autosport dat het systeem tenminste al bij de Grand Prix van België in 2015 in gebruik was, toen hij nog voor Lotus reed – de voorloper van Renault. Het was het laatste jaar dat het team onder de Lotus-naam deelnam, voordat het opgekocht werd door de Franse autofabrikant.

Op de vraag of hij dacht dat het systeem legaal was voor in de Formule 1, geeft Grosjean het volgende antwoord: "Laten we zeggen dat ik op een later moment heb gevraagd of het weer gebruikt kon worden en ze het toen niet wilden doen. Maar het was een goed systeem hoor."

Romain Grosjean vertrok na 2015 van Lotus naar het destijds nieuwe team van Haas. De Fransman is alweer sinds 2016 actief voor het Amerikaanse team van Gene Haas.

3 reacties