Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grosjean na crash achter Safety Car: 'Jaloers op Perez'

Romain Grosjean verbaasde vriend en vijand door zijn Haas in de muur te zetten tijdens een Safety Car-situatie. De Fransman spreekt van een geweldige race met een onfortuinlijk einde.

De Grand Prix van Azerbeidzjan werd abrupt onderbroken na een crash van Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Onder de Safety Car die door die crash ontstond verloor Haas-coureur Romain Grosjean de macht over het stuur en verlengde zodoende de neutralisatie van de race. Grosjean laat weten dat hij jaloers is op Sergio Perez, die met zijn Force India het podium wist te bereiken: "We waren in gevecht met hem, dan is het extra zuur om hem op het podium te zien."

Grosjean had tot de crash een geweldige race: "Dit doet pijn en ik wil dan ook sorry zeggen tegen het hele team. We hadden een geweldige zesde plek in handen." Grosjean verliest daar op zijn minst acht punten mee: "Het doet altijd pijn om zoveel punten te verliezen, laat staan door een crash achter de Safety Car." De Fransman legt uit wat er gebeurde bij zijn crash: "Er was veel wind. Ik wilde mijn banden opwarmen en toen ik remde blokkeerden mijn achterbanden, waardoor ik spinde."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie