Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Grote problemen voor Alfa Romeo: 'Chassis volledig verwoest tijdens crashtest'

Alfa Romeo heeft een fikse tegenvaller te verwerken gekregen. Het nieuwe chassis van de Zwitserse formatie zou niet door de crashtest zijn gekomen, maar in plaats daarvan volledig zijn verwoest.

Raikkonen Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Alfa Romeo stuurde het chassis van de nieuwe auto van volgend jaar naar één van de drie FIA gecertificeerde crash-labs in Milaan voor de verplichte crashtest. Volgens het Duitse Motorsport-Magazin bleef er weinig heel van het chassis en slaagde het dus niet voor de test. Het eerste chassis van wat waarschijnlijk de C39 gaat heten, zou total loss zijn.

Waar het normaal gesproken een relatief eenvoudige opgave is om het bestaande chassis aan te passen en te versterken, staat Alfa Romeo nu voor de taak een volledig nieuw chassis op te bouwen, hetgeen het team zo'n drie tot vier weken terug zou werpen in het ontwikkelingsproces van de nieuwe bolide.

Alfa Romeo treedt in 2020 aan met hetzelfde rijdersduo als in 2019, namelijk met routinier Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi, die in zijn debuutjaar genoeg heeft laten zien om zijn plekje bij het team te behouden.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez