Häkkinen: "Vettel heeft precies dezelfde rijstijl als Schumacher"

02 aug. 2018 10:20 René Oudman 1 reacties
Ze komen allebei uit Duitsland, hebben een link met Ferrari en zijn meermaals wereldkampioen Formule 1 geworden. Sebastian Vettel werd tien jaar geleden - nog voor alle titels - al vergeleken met zijn legendarische landgenoot en ook anno 2018 ziet tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen overeenkomsten tussen de nummer twee van het huidige kampioenschap en Michael Schumacher.

"Ik moet bij Sebastian direct aan Michael Schumacher denken", spreekt Häkkinen bij het Duitse Bild. "De jongere van de twee remt op precies dezelfde punten als zijn leermeester, rijdt exact dezelfde lijnen, voelt het gaspedaal zeer goed aan en is gecontroleerd. Sebastian heeft natuurlijk wel een eigen stijl, maar de overeenkomst met Michael is héél snel gemaakt. Het is een zeer mooie, effectieve, nette maar toch agressieve rijstijl. Zelfs op de kerbstones heeft hij de wagen perfect onder controle."

Schumacher reikte in zijn carrière tot zeven wereldtitels en 91 Grand Prix-overwinningen, de Duitser had er vijftien seizoenen voor nodig om dat aantal te bereiken. Vettel draait momenteel zijn elfde volledige seizoen in de koningsklasse van de autosport en wist in die tijd viermaal kampioen te worden en 51 Grands Prix op zijn naam te schrijven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen