Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg wil weer stunten in Brazilië: "Ben daar nu eenmaal sterk"

Achter de gebruikelijke top zes wordt dit jaar in de Formule 1 een zeer interessant gevecht gevoerd. Nico Hülkenberg bezet momenteel de zevende plaats en ondanks dat de Renault-rijder de bijnaam 'best of the rest' liever vermijdt, lijkt hij die titel aan het einde van het jaar wel te gaan dragen.

Met 69 WK-punten achter diens naam heeft Hülkenberg twaalf punten voorsprong ten opzichte van nummer acht Sergio Pérez en aangezien de zevende plaats zes punten oplevert, lijkt de Hulk veilig te zijn mits de top zes haar plicht doet. Met de Braziliaanse GP in aantocht zou Hülkenberg de strijd echter weleens voortijdig kunnen beslissen.

Hülkenberg is namelijk vaak ijzersterk op het Autodromo José Carlos Pace in Interlagos, São Paulo. De 31-jarige Duitser scoorde al eens een poleposition en leek ooit op weg naar een stunt, tot een samenkomen met Lewis Hamilton hem vertraagde. "Vanuit een persoonlijk oogpunt heb ik speciale herinneringen overgehouden aan Interlagos", laat Hülkenberg in een vraaggesprek met werkgever Renault weten. "Natuurlijk is mijn poleposition uit 2010 het meest opvallende resultaat, ik was dat jaar debutant in de Formule 1", belicht Hülkenberg de prestatie die hij in dienst van Williams neer wist te zetten. "Het was echt geweldig, een sessie waarin alles op zijn plek viel en ik in wisselende weersomstandigheden de snelste ronde reed. Iets wat ik nooit zal vergeten!" "Twee jaar later leidde ik gedurende een groot gedeelte van de race", vervolgt de Duitser. "Ik heb dertig ronden aan kop gelegen in de Force India. Het was ontzettend zonde dat ik toen geen podiumplek heb weten te scoren. Ook in 2014 heb ik een tijdje aan kop gelegen. Interlagos is een circuit waar ik nu eenmaal sterk lijk te zijn, laten we proberen ook dit jaar weer uit te blinken!"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi