Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas-baas wijst tweede coureur aan voor wintertest: "Daar is hij nu eenmaal voor"

Wij rijdt de komende testweek in Bahrein behalve Mick Schumacher nog meer in de Haas F1-bolide? Teameigenaar Gene Haas geeft het antwoord, maar plaatst er een kanttekening bij.

Mazepin Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nadat Nikita Mazepin vorige week de wacht werd aangezegd door Haas F1, moest het team op zoek naar een vervanger. Teameigenaar Gene Haas bevestigt wie er op de korte termijn in het vrijgekomen stoeltje stapt, maar geeft aan dat dat geen garantie is voor de toekomst.

"We zitten midden in het proces van het evalueren van meerdere kandidaten", zo vertelt Haas in gesprek met AP. "We zullen nagaan wie er beschikbaar zijn en waar we nog meer rekening mee moeten houden, maar we zullen woensdag zeker een naam hebben. We zoeken naar iemand met recente ervaring (in de F1, red.)."

"Pietro (Fittipaldi, red.) zal zeker in de auto plaatsnemen. Daar is hij ook voor, hij is immers onze testcoureur", vervolgt Haas, maar hierbij lijkt hij te doelen op de tweede wintertestweek. De zoektocht waar hij eerder over sprak lijkt zich te richten op een meer permanente vervanger voor het raceseizoen.

Minder geld voor Haas, maar het gaat goed

De auto van Haas zal er tijdens de driedaagse in Bahrein weer iets anders uitzien, zo geeft Haas aan als hij vertelt dat de logo's van Haas Automation meer prominent op de auto zullen prijken."

Net als teambaas Guenther Steiner eerder geeft Haas aan dat het wegvallen van titelsponsor Uralkali weliswaar een aderlating is, maar geen onoverkomelijk probleem: "Het gaat goed met ons. We hadden het liefst wat meer geld gehad natuurlijk, maar het gaat goed. Het geeft ons gewoon een groter negatief getal."

Ook interessant:

Video: Verstappen: "Daarom wil ik nog heel lang bij Red Bull blijven"

Max Verstappen tekende een megacontract, iets wat nog nooit eerder vertoond is in de Formule 1. Zijn reactie zie je hieronder in de video.

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x