Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-baas wijst tweede coureur aan voor wintertest: "Daar is hij nu eenmaal voor"

Wij rijdt de komende testweek in Bahrein behalve Mick Schumacher nog meer in de Haas F1-bolide? Teameigenaar Gene Haas geeft het antwoord, maar plaatst er een kanttekening bij.

Nadat Nikita Mazepin vorige week de wacht werd aangezegd door Haas F1, moest het team op zoek naar een vervanger. Teameigenaar Gene Haas bevestigt wie er op de korte termijn in het vrijgekomen stoeltje stapt, maar geeft aan dat dat geen garantie is voor de toekomst. "We zitten midden in het proces van het evalueren van meerdere kandidaten", zo vertelt Haas in gesprek met AP . "We zullen nagaan wie er beschikbaar zijn en waar we nog meer rekening mee moeten houden, maar we zullen woensdag zeker een naam hebben. We zoeken naar iemand met recente ervaring (in de F1, red.)." "Pietro (Fittipaldi, red.) zal zeker in de auto plaatsnemen. Daar is hij ook voor, hij is immers onze testcoureur", vervolgt Haas, maar hierbij lijkt hij te doelen op de tweede wintertestweek. De zoektocht waar hij eerder over sprak lijkt zich te richten op een meer permanente vervanger voor het raceseizoen.

Minder geld voor Haas, maar het gaat goed

De auto van Haas zal er tijdens de driedaagse in Bahrein weer iets anders uitzien, zo geeft Haas aan als hij vertelt dat de logo's van Haas Automation meer prominent op de auto zullen prijken." Net als teambaas Guenther Steiner eerder geeft Haas aan dat het wegvallen van titelsponsor Uralkali weliswaar een aderlating is, maar geen onoverkomelijk probleem: "Het gaat goed met ons. We hadden het liefst wat meer geld gehad natuurlijk, maar het gaat goed. Het geeft ons gewoon een groter negatief getal."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden