Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Had Verstappen een zwaardere straf moeten krijgen? "Ben je wel goed bij je hoofd?"

De eerste bocht van de Grand Prix van Las Vegas deed veel stof opwaaien. Kreeg Max Verstappen terecht een straf voor zijn inhaalactie op Charles Leclerc? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven hun mening in de RN365 Formule 1 Podcast.

Leclerc Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een belangrijk moment tijdens de Grand Prix van Las Vegas: het incident tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in de eerste bocht. Verstappen perste zijn Red Bull aan de binnenkant, maar ging van de baan en drukte Leclerc daardoor wijd. Of niet? De stewards oordeelden in elk geval dat Verstappen zijn boekje te buiten ging en gaven de Nederlander een straf van vijf seconden. Tom Coronel vindt het nergens over gaan als host Joris Mosterdijk in de RN365 Formule 1 Podcast vraagt of Verstappen een zwaardere straf had moeten krijgen.

"Ben je wel goed bij je hoofd?", laat Coronel er geen gras over groeien. "Dit doe je om mij te jennen, Joris! Ik vind vijf seconden al belachelijk! Dat meen ik echt. Als je Verstappen vijf seconden geeft, had je Carlos Sainz moeten bestraffen en Alonso ook, want die deden gewoon hetzelfde. Zo zit ik erin. Ik ben autocoureur en dan vind ik dat ze allemaal hetzelfde moeten zijn. Gelijke reglementen, gelijke contracten. Wat zij deden was nog veel erger, want Sainz en Alonso hebben een ongeluk veroorzaakt. Max heeft geen ongeluk veroorzaakt."

Dimmers sluit zich gedeeltelijk aan bij Coronel

Dimmers is het gedeeltelijk eens met Coronel. "Ik ben het met je eens dat Sainz en Alonso ook een straf hadden moeten krijgen. Tom, wat ben je scherp. Maar bij de start, het was toch gewoon terecht? We zagen hem toch allemaal al aan komen, zelfs Max was niet verbaasd. Als Max een straf van de stewards terecht vindt, dan is het ook terecht. Ik vond het wel verrassend hoe Leclerc reageerde na afloop. Hij maakte een grapje over vroeger en zei dat hij het al had verwacht."

"Ik ben het ermee eens, maar dan moet je ze allemaal geven", haakt Coronel erop in. "Ik had hetzelfde als Max gedaan. Je duikt aan de binnenkant de bocht in en je neemt wat te veel risico, want je wil gewoon de leiding pakken. Maar dat is toch racen?"

"Maar hoeveel grip was er in die bocht?", zegt Dimmers. "Je zag Alonso, die daar op ijs naar binnen komt gesurft. En dat is toch niet zo iemand... hij heeft evenveel race-ervaring als Tom Coronel, dus het is geen pannenkoek meer. De discussie was: moet je dan vijf seconden geven, of de positie terug? Ze hadden tegen Max kunnen zeggen: je laat hem de volgende bocht voorbij."

Coronel verwijst nogmaals naar de situatie met Sainz en Alonso. "Dat is ook een goeie, maar nu moet je het voor altijd zo houden. Ik had het anders gevonden als Max Leclerc van de baan had gedrukt en zelf op het asfalt was gebleven. Het was gewoon een inschattingsfout van beiden, want ze remden even laat. En Alonso werd niet gestraft. Hij veroorzaakt een ongeluk met schade voor anderen. Zij hadden tien seconden moeten krijgen."

Beluister de gehele podcast hieronder!

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"