Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen geniet van Verstappen: "Dat is de sleutel om wereldkampioen te worden"

De Grand Prix van Frankrijk liet volgens Mika Hakkinen nog maar eens zien hoe sterk Red Bull dit seizoen is. De oud-coureur denkt dat het team en Max Verstappen het eindelijk in zich hebben om dit jaar een serieuze gooi naar de titel te doen.

Winnen op een circuit dat de afgelopen jaren door Mercedes gedomineerd werd, is iets dat vooralsnog onmogelijk leek. Red Bull bewees dat het wel kon door de Grand Prix van Frankrijk op Paul Ricard na een tactische meesterzet te winnen. Volgens Mika Hakkinen is het team van Max Verstappen sowieso goed bezig en onderstreepte de overwinning in Frankrijk hun goede vorm alleen maar meer. "Red Bull doet het geweldig door alle juiste beslissingen te maken en te leren van hun fouten, zoals die in Spanje toen ze het op strategie van Mercedes verloren. Deze keer maakten ze in een zeer strategische race de juiste beslissingen en leek Mercedes niet te kunnen reageren, ook al wisten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas allebei dat de strategie verkeerd was", schrijft de Fin in zijn column voor Unibet. Vooral over het optreden van Max Verstappen was Hakkinen zeer te spreken. "Max was geïrriteerd dat hij de leiding verloor aan het begin van de race, maar de manier waarop hij kalmeerde en zich focuste op het leveren van een goede twee-stopstrategie was erg indrukwekkend. Hij is echt gegroeid als coureur en weet wat nodig is om constant te kunnen winnen. Dat is de sleutel om wereldkampioen te worden."

Druk ligt bij Mercedes

Naast Verstappen draait natuurlijk ook het hele team van Red Bull beter dan voorgaande jaren. "Red Bull heeft vier Grands Prix gewonnen dit jaar terwijl Mercedes drie zeges pakte. Eigenlijk had Max er minstens nog eentje meer moeten winnen. Dus hoewel de Mercedes een zeer competitieve auto blijft, levert Red Bull echt goede, constante performances op verschillende soorten circuits." Hakkinen ziet vooral dat Mercedes het moeilijk heeft, veel meer dan andere jaren. "Na hun teleurstellende optredens in Monaco en Azerbeidzjan had ik echt verwacht dat Mercedes goed terug zou komen in Frankrijk. Het team zal zich nu zorgen maken dat ze met de aanstaande twee Grands Prix op Red Bull-terrein in Oostenrijk nog verder achterop zullen geraken in het rijders- en constructeurskampioenschap." "Lewis heeft de Grand Prix van Oostenrijk sinds 2016 niet meer gewonnen, terwijl Max en Valtteri er allebei recent nog hebben gezegevierd", vervolgt Hakkinen. Overigens heeft Lewis vorig jaar wel de GP van Stiermarken op hetzelfde circuit gewonnen. "De Zilverpijlen zullen sterk voor de dag moeten komen om te voorkomen dat Max nog meer overwinningen toevoegt aan zijn nu al indrukwekkende seizoen. De druk staat er vol op."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'