Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Bij McLaren was ik het jonge talent waar niemand naar luisterde"

In 2007 vormden Lewis Hamilton en Fernando Alonso een koningskoppel bij het team van McLaren. Hamilton maakte zijn debuut in de Formule 1 en Alonso hoopte met het Britse team zijn derde wereldtitel binnen te halen. Uiteindelijk was het Ferrari-coureur Kimi Raikkonen die dat seizoen profiteerde van de strijd tussen de twee kemphanen en er vervolgens met de wereldtitel vandoor ging.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In een interview met het Italiaanse Gazzetta dello Sport laat Hamilton weten dat er tegenwoordig meer waarde aan zijn woorden wordt gehecht dan vroeger. "Bij McLaren was het af en toe moeilijk werken voor mij. Dat kwam onder andere doordat Alonso in mijn eerste jaar bij het team mijn teamgenoot was. Daardoor luisterde het team steevast naar hem en werd mijn mening aan de kant geschoven, omdat ik werd gezien als het jonge talent die nergens iets vanaf wist. Ze deden niks met mijn input over de wagen en dat is de gehele periode dat ik reed voor het team van McLaren zo gebleven. Bij Mercedes was dat direct anders. Al vanaf het moment dat ik binnenkwam bij het team, werd er naar me geluisterd. Dat kan ik heel erg waarderen en ik durf dan ook te zeggen dat ik het team de afgelopen jaren nimmer de verkeerde richting in heb geduwd!"

De Brit durft de werknemers van het Mercedes-team zo af en toe dan ook te plagen als ze na zijn advies iets aan de wagen hebben veranderd: "Met Aldo Costa had ik een uitstekende relatie. Hij was tot eind 2017 de technische man binnen het team en met hem ging ik vaak in discussie. Wanneer ik dan weer eens gelijk had wat betreft de aanpassingen aan de wagen, dan wreef ik het er bij hem en de andere technici een beetje in. Zij hebben er natuurlijk jaren voor geleerd, maar ik heb het gevoel met de wagen. Gelukkig konden ze mijn grappen altijd wel waarderen", aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

1 reactie

    Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek