Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Daarom draag ik weer een mondkapje"

Het viel veel mensen op dat Lewis Hamilton in de Formule 1-paddock weer een mondkapje is gaan dragen, dat terwijl alles weer grotendeels bij het oude is. Hij legt zelf uit waarom hij daar voor kiest.

Leclerc Verstappen Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lewis Hamilton draagt in de Formule 1-paddock weer een mondkapje, dat terwijl de Formule 1 weer voor een groot deel is teruggekeerd naar het 'oude normaal'. Betekent dat dat Hamilton vindt dat alle maatregelen tegen corona te snel weer zijn afgeschaft? Dat niet, zo laat hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 weten.

"Nee, dit is puur mijn eigen persoonlijke keuze", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik merkte alleen op dat veel mensen om me heen weer ziek worden en ik wil zeker niet opnieuw getroffen worden. Ik heb het al twee keer meegemaakt."

Eigen keuze

"Veel vrienden van me sturen me berichtjes dat ze Covid hebben, waarbij de één er een stuk slechter aan toe is dan de ander."

Hamilton benadrukt echter dat het zijn eigen keuze is en dat iedereen vooral zijn eigen keuze daarin moet kunnen maken. "Niemand draagt een mondkapje, maar ik doe dat dus zeker wel. Ik dring er graag bij mensen op aan zelf te beslissen wat ze willen doen, want uiteindelijk gaat het om ieders eigen gezondheid."

"Voor mij is het belangrijk dat ik gezond naar huis ga en weer fit op kan staan om te trainen en om de dingen te doen die ik graag wil doen. En ik probeer, daar waar het lukt, om de mensen om me heen van wie ik houd ook veilig te houden als ik bij hen ben. Dat is het eigenlijk."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

48 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"