Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton de grote favoriet in dubbele strijd met Verstappen

Max Verstappen is de leider in het kampioenschap, maar de bookmakers achten Lewis Hamilton toch echt de grote favoriet tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië en in de strijd om de wereldtitel Formule 1.

Na zijn zege in Mexico, waarna hij een leiding van negentien punten had in de strijd om het wereldkampioenschap, was Max Verstappen de torenhoge favoriet in de strijd om de wereldtitel. Drie weken later, nu er nog twee races zijn te gaan, is dat helemaal anders. Ondanks het feit dat de Red Bull-coureur nog steeds een voorsprong heeft van acht punten, wijst Jan en alleman niet de Nederlander, maar zijn grote rivaal Lewis Hamilton aan als de favoriet voor het veroveren van de wereldtitel. Zo ook de bookmakers.

Hamilton de favoriet in Saoedi-Arabië

Logischerwijs betekent dat ook dat Hamilton bij de bookmakers de grote favoriet is voor de overwinning tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. Vooral in de kwalificatie acht men hem dominant. Een gokje op Verstappen kan daar namelijk 4,5 keer je inleg waard zijn, terwijl een poleposition van Hamilton slechts 1,7 keer je inleg op kan leveren. In de race zijn de bookmakers eveneens vrij zeker van een Britse zege. Een euro inleg op de zevenvoudig wereldkampioen levert je namelijk 'slechts' 1,5 keer je inzet op als de Brit als winnaar over de lijn komt. Verstappen wordt daarentegen veel minder kans toegedicht. Je inzet kan je namelijk verdriedubbelen als je een gokje waagt op de Red Bull-coureur en hij de winnaar wordt van de Saoedische GP. Outsiders zijn Valtteri Bottas en Sergio Perez, waarbij de kans volgens de bookies minimaal is dat zij de pole pakken. Een euro inleg op de Fin of de Mexicaan levert je namelijk maar liefst respectievelijk 15 of 26 euro op.

Een fout is zo gemaakt in Jeddah

De muren staan dit raceweekend verraderlijk dichtbij, waardoor een ongelukje in een klein hoekje zit. Volgens de bookmakers is Yuki Tsunoda de veiligste keuze als je wilt inzetten op welke coureur de eerste wordt die kennis maakt met de vangrails. Een euro inleg levert je namelijk het tienvoudige op, terwijl Sergio Perez volgens hen de kleinste kans heeft om te crashen. Een euro inleg op Checo kan namelijk goed zijn voor het 26-dubbele! Een safety car is tijdens de race volgens de experts onvermijdelijk. Als je daar op inzet, krijg je namelijk slechts 1,2 keer je inzet terug als het gebeurt. Een gewaagde gok maken? Dan kan je gokken dat er geen safety cars zullen zijn, want dan krijg je maar liefst vier keer je inzet terug.

Verstappen niet de favoriet in de titelstrijd

Kijkend naar de stand van zaken in de titelstrijd, dan is Hamilton met nog twee races te gaan de favoriet bij de bookies. De quotering spreekt voor zich. Wordt de Brit kampioen, dan krijg je op dit moment voor elke euro die je inlegt 'slechts' 1,5 keer je inzet terug. Bij Verstappen ligt dat net wat hoger. Voor een gokje op hem krijg je meer dan 2,25 keer je inzet terug. En dat terwijl de Nederlander momenteel gewoon aan de leiding gaat in het kampioenschap. Hamilton moet en zal twee keer zijn Red Bull-rivaal aftroeven, maar toch lijkt hij de beste papieren te hebben en de veiligste gok te zijn.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'