Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton met de handen in het haar: "Begrijp niets van de nieuwe Mercedes-wagen"

Mercedes introduceerde de afgelopen races een upgradepakket, maar weet men er écht meer performance mee te vinden? Lewis Hamilton weet het nog niet.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De elfde plaats en de zevende plaats voor Lewis Hamilton in de eerste twee vrije trainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico; nog lang niet waar Mercedes normaal gesproken staat. Het zijn natuurlijk nog maar trainingen, maar het vinden van performance is volgens Hamilton nog zeer lastig na een nieuwe upgrade voor de Mercedes W14.

"Het voelt niet zo goed. Gewoon niet fantastisch. Ik heb het lastig met de auto", zegt hij na de trainingen tegen de aanwezige media in Mexico-Stad, waaronder RacingNews365. "De auto verschilt op alle fronten in vergelijking met vorig raceweekend. Ik weet eigenlijk niet wat ik er op moet zeggen... je weet gewoon niet wat er gaat gebeuren met de auto. Soms is ze geweldig, soms is ze dat niet."

Wat kan Mercedes in Mexico?

Het ontdekken van de vernieuwde Mercedes-bolide is een grote uitdaging voor Hamilton. Wat betekent dat voor de Grand Prix van Mexico? "Het is lastig een goede ronde eruit te persen. Er zit zeker potentieel in de auto, maar ik moet het eruit proberen te halen en dat is lastig dit weekend, misschien ook door de andere vorm van aerodynamica hier (op grote hoogte boven zeeniveau, red.)."

'Geen leuke dag', zo luidt de conclusie van Hamilton na de vrijdag in Mexico. "Hopelijk kunnen we voor de zaterdag wat vinden en is de auto dan een stuk beter. Ik weet niet hoeveel, want zoals ik al zei: je weet het simpelweg niet met deze auto. Misschien kunnen we met de aanpassingen wat snelheid vinden."

"Er zit zeker ergens performance om wat dichterbij, of zelfs in de top drie te komen. We moeten echter nog uit gaan vinden hoe we die performance uit de auto krijgen. Daar gaan we aan werken", aldus de Mercedes-coureur.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen