Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton denkt niet meer aan Abu Dhabi 2021: "Heb hier veel ups en downs gehad"

Lewis Hamilton weet nog niet of Mercedes dit weekend mee kan strijden voor de zege in Abu Dhabi. Vorig jaar kon hij dat wel in de slotfase van een bloedstollend titelgevecht, maar hier verloor hij van Max Verstappen. Daar denkt hij niet meer aan.

De Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 was het laatste hoofdstuk in de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Laatstgenoemde coureur won in de allerlaatste ronde van de race op het Yas Marina Circuit, een erg pijnlijk moment voor Hamilton. Een jaar later keren de twee concurrenten met de rest van de F1-grid terug naar Abu Dhabi voor de slotrace van 2022. Het zal voor Hamilton de 200ste Mercedes F1-race worden. Tegenover de media, waaronder RacingNews365, wil hij het team bedanken. "Het is tot nu toe een fantastisch avontuur geweest en een waar ik ongelooflijk trots op ben tezamen met Mercedes. Ik ben hiermee een van de coureurs die het langst bij een team rijdt en dat laat de loyaliteit zien."

Hamilton: "Ik focus me niet op dingen die gebeurd zijn"

Tijdens de coureurspersconferentie in Abu Dhabi wordt Hamilton gevraagd naar het verliezen van de wereldtitel in de allerlaatste ronde op het Yas Marina Circuit. "Daar denk ik niet meer aan", is zijn antwoord. "Ik heb veel andere geweldige ervaringen gehad hier in de voorgaande jaren." Wel geeft hij hierbij toe dat er ook wat minder leuke momenten zijn geweest, zoals uitvalbeurten. "Ik heb hier veel ups en downs gehad, maar ja, ik focus me niet op de dingen die gebeurd zijn. We moeten het beste maken van de dingen die nog gaan gebeuren. Voor de rest ben ik vooral trots. Het is gestoord: ik startte op dertienjarige leeftijd in 1997 bij Mercedes. Wat een avontuur."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"