Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton draait 180 graden: "Het gat naar Red Bull kunnen we dichten!"

Lewis Hamilton werd tweede in de Grand Prix van Australië en is daar logischerwijs blij mee. De overwinning zit er nog niet in, maar er wordt progressie geboekt bij Mercedes. Ook benadrukt Hamilton dat hij met drie wereldkampioenen op het podium staat.

Na een slotfase in totale chaos kwam Lewis Hamilton als tweede over de eindstreep van de Grand Prix van Australië. Met Max Verstappen als racewinnaar en Fernando Alonso staan alle wereldkampioenen op de huidige Formule 1-grid op het podium, samen goed voor maar liefst elf kampioenschappen. Hamilton is blij met het resultaat na een moeizame start voor Mercedes, al viel teamgenoot George Russell uit nadat zijn motor plofte. "We moeten kijken naar de betrouwbaarheid, want dat ging altijd. Jammer, anders hadden we meer punten, maar ik ben erg dankbaar voor de tweede plaats. Ik had dit echt niet verwacht", zo trapt hij af na de race. Ondanks de sterke finish benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen dat er nog wel werk aan de winkel is. "Ik voel me nog niet helemaal thuis in de auto en ik voel me nog niet één met mijn auto. Ik doe alles wat ik kan en werk zo hard mogelijk, maar dit zal nog een project op de langere termijn worden."

Daar waar Lewis Hamilton begin maart nog ten einde raad was en het seizoen volgens hem al zo goed als verloren was, zo denkt hij nu dat het voor Mercedes mogelijk is om het gat naar Red Bull te dichten. "Gekeken naar onze pace liggen we duidelijk nog achter op de Red Bulls, maar we konden vechten met Aston Martin. We kunnen het gat dichten! Dat wordt zwaar, maar het is niet onmogelijk", aldus Hamilton, die ook benadrukt dat de problemen bij Mercedes geen grap zijn: "Ik was echt niet aan het bluffen en ik moest in de race hard pushen om Max achter me te houden." "Fernando was ook erg snel en eigenlijk iets sneller dan ik was, maar ik kon hem achter me houden. Daar ben ik blij mee. We hebben een wereldkampioen voor ons en twee, nee drie, wereldkampioenen in de top drie! Dat is mega!"

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst