Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton droomt van een vrouw in F1: "Hoop dat ze de concurrentie wegvaagt"

Slechts een handvol vrouwen hebben in de geschiedenis van de sport deelgenomen aan een Formule 1-race. Lewis Hamilton, die regelmatig pleit voor diversiteit in de autosport, hoopt dat er wederom een vrouw in de koningsklasse komt en zij de concurrentie een poepje laat ruiken.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Sinds jaar en dag is Lewis Hamilton dé Formule 1-coureur die zich inzet voor diversiteit in de autosport. De Britse sportman heeft al veelvuldig benadrukt dat hij een meer diverse verzameling van personen in de koningsklasse wil zien en recentelijk heeft Hamilton dit onderwerp wederom aangehaald.

"Ik wil jonge coureurs helpen. Ik wil helpen deze sport te veranderen, zodat deze nog diverser wordt dan hij momenteel al is. Ik wil teams aanmoedigen om een grotere diversiteit aan mensen aan te nemen, ik wil dat de sport toegankelijker wordt", vertelt Hamilton.

De zesvoudig wereldkampioen haalt een anekdote aan om zijn punt te onderbouwen. "Ik was laatst op het gala van de FIA en kwam daar een Aziatisch gezin tegen. Toen zei ik: 'Ik dacht dat ik de enige gekleurde persoon zou zijn hier', dat is namelijk hoe het doorgaans is. Het is eigenlijk raar daarover te lachen, maar dat is in mijn wereld eigenlijk al heel mijn leven normaal."

Hamilton ziet de situatie langzaam maar zeker veranderen, zo geeft hij te kennen. "Het is geweldig om mensen van kleur in het publiek te zien, of ze nu zwart, Aziatisch of wat dan ook zijn. Het is fijn om te zien dat de diversiteit in deze wereld steeds groter wordt."

Wanneer Hamilton het heeft over diversiteit spreekt hij niet alleen over mensen van kleur, maar ook over vrouwen. Met de W Series in opkomst en het feit dat steeds meer meisjes beginnen aan de autosport, is de kans aannemelijk dat we op een bepaald moment weer een vrouw op het hoogste niveau zullen zien. Hamilton verheugt zich nu al op dit moment, zo biecht hij op.

"Ik hoop dat een jonge, krachtige vrouw op een bepaald moment haar weg naar de Formule 1 weet te vinden en dan het gehele veld wegvaagt. Zou dat niet iets heel speciaals zijn?", besluit Hamilton zijn verhaal.

De tien beste Formule 1-coureurs van 2019

In het Formule 1-seizoen 2019 staken enkele coureurs er met kop en schouders bovenuit en zagen we jonge coureurs zich aan het front melden. Wie zijn de tien beste coureurs van het afgelopen F1-seizoen?

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez