Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hamilton en collega's hebben logische verklaring voor verschalken Red Bull

De Red Bull-bolide was dit Formule 1-seizoen nog niet zo slecht als in Singapore, wat een verrassend podium opleverde. De podiumkandidaten vellen hun oordeel na afloop van de race op Marina Bay.

Norris Sainz Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Singapore werd de top drie in de persconferentie gevraagd naar het ontbrekende team op het podium, namelijk Red Bull. Na tien opeenvolgende overwinningen voor Max Verstappen, en zestien(!) voor het team van Red Bull is er op het Marina Bay Street Circuit een einde gekomen aan deze reeksen.

Er was ook geen Red Bull-coureur op het podium terug te vinden: Max Verstappen eindigde op de vijfde positie, Sergio Perez op plek acht. De Grand Prix van Singapore werd gewonnen door een Ferrari-coureur, dit keer door Carlos Sainz, en het podium werd gevuld door Lando Norris op plek twee en Lewis Hamilton op positie drie, nadat zijn teamgenoot voor hem net voor het einde van de race een fout maakte, en in de bandenstapel eindigde.

Aan deze drie mannen wordt in de persconferentie na de race dan ook gevraagd of de GP van Singapore de coureurs hoop geeft dat dit misschien wel eens het begin van het einde van het dominante Red Bull-tijdperk kan zijn. "Ik heb niet veel naar de rest gekeken dit weekend", bekent Hamilton wanneer hem deze vraag gesteld wordt. "Dus ik heb geen idee waarom ze er qua tempo naast zitten. Maar het is goed om te zien dat de McLarens veel tempo hebben gevonden en dat Ferrari flink verbeterd is en ik denk dat dat positief is."

Maar de zevenvoudig wereldkampioen heeft wel een verklaring voor het tegenvallende resultaat van Red Bull in Singapore: "Als je erover nadenkt, zij (Red Bull) hebben de auto de afgelopen tijd niet verder ontwikkeld. McLaren heeft een upgrade meegenomen. Anderen nemen upgrades mee, en zij werken aan de auto van volgend jaar."

"Dus nee", zo luidt uiteindelijk zijn antwoord op de vraag. "Het is denk ik gewoon één van die dingen. Zij lopen zo duidelijk voorop dat ze hun auto misschien minder ontwikkelen en wij zijn nog steeds bezig met het ontwikkelen van onze huidige auto. Maar de tijd zal het leren", aldus Hamilton.

"Als Red Bull er niet was geweest, had ik al twee overwinningen op mijn naam staan!"

Ook Sainz is niet overtuigd: "Het zou me niet verbazen als ze alsnog de laatste paar races van het seizoen winnen. Singapore gaf ons gewoon een kans denk ik, en we deden het gewoon goed. Maar ik denk nog steeds dat Red Bull de rest van het seizoen zal winnen en dat ze heel, heel, heel moeilijk te verslaan zullen zijn."

Volgens Sainz verdient Red Bull dit overigens ook, als blijkt dat de Grand Prix van Singapore een incident was. "Als Red Bull dit jaar de auto fantastisch heeft gemaakt, en ze het zo geweldig gedaan hebben, dan ze het verdienen om alles te winnen wat ze winnen. Dus ja, natuurlijk een beetje dromen over wat F1 zou kunnen zijn als we allemaal een beetje op hen zouden inlopen en in deze tweede helft van het seizoen en volgend jaar", zo concludeert de Ferrari-coureur.

McLaren-coureur Norris weet de dominantie van Red Bull perfect te omschrijven: "Als Red Bull er niet was geweest, had ik al twee overwinningen op mijn naam staan!" Hij omschrijft de recente gevechten als volgt: "Soms gaat het om best of the rest worden, maar nu is best of the rest zijn ineens de beste zijn."

"Als je Mercedes een paar jaar geleden zou weghalen, als je Red Bull nu zou weghalen, dan zouden de gevechten om de rest van de posities denk ik ongelooflijk zijn geweest: veel verschillende winnaars elke race of elk seizoen. En zelfs voor ons dit jaar, als we het wat meer tegen Red Bull hadden kunnen opnemen, dan had Mercedes gewonnen, dan had Ferrari gewonnen, dan hadden we in Silverstone en Boedapest kunnen winnen", zo legt de McLaren-coureur uit.

"Dus ja, ik heb een beetje gedroomd, maar ik weet zeker dat ze, zoals Carlos al zei, volgend weekend de boel weer op de rit hebben. Ik weet niet waar ze dit weekend mee worstelden, maar toen ik gisteren naar Max' onboard keek, moest ik een beetje lachen omdat ik nog nooit zo'n slechte auto heb gezien. Maar ja, Max moest er ook om lachen. Dus we zullen volgend weekend zien. Ik denk dat ze dan waarschijnlijk weer bovenaan staan", aldus Norris.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

68 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken