Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton gewezen op mogelijke degradatie: "Dan wordt 't spannend bij Mercedes"

Lewis Hamilton was de afgelopen jaren de onbetwiste kopman binnen Mercedes. Staat dat binnenkort te veranderen? Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher sluit dat niet uit.

Eenentwintig punten. Maar liefst 21 punten staat George Russell in het Formule 1-kampioenschap voor op Lewis Hamilton. De Mercedes W13 is een verre van competitieve auto, maar vooralsnog weet Lewis Hamilton er nog minder mee uit te richten dan George Russell. Het maakt dat Russell knap vierde staat in het kampioenschap met een totaalaantal van 49 punten, terwijl Lewis Hamilton genoegen moet nemen met P7 met slechts 28 punten. Het zorgt voor geruchten over de toekomst van Lewis Hamilton bij het team en ook Ralf Schumacher doet als analist/columnist van Sky Duitsland zijn zegje. "Lewis moet zich afvragen waarom Russell zoveel sneller is dan hij. Hamilton doet niet mee voor dertiende plaatsen. Maar hij zal moeten toegeven dat op dit moment Russell de betere coureur is. Als dit zo doorgaat in de komende weken wordt het nog spannend binnen Mercedes. Dan kan de hiërarchie worden veranderd."

Aanpassingsvermogen Russell beter dan dat van Hamilton

Overigens gaat Schumacher nog niet zo ver dat hij wil stellen dat de carrière van Hamilton er onderhand op zit, integendeel: "Ik wil helemaal niet zeggen dat Hamilton aan de vooravond van zijn pensioen staat. Hij is nog altijd één van de beste coureurs van het F1-veld. Dat is duidelijk." Er volgt uit de mond van de meervoudig GP-winnaar echter een maar: "De nieuwe regels vragen aanpassend vermogen van de coureurs. Dat is Hamilton niet gewend, maar Russell als jonge coureur daarentegen wel. Die jonge gasten gaan daar duidelijk beter mee om."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen