Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton gewezen op mogelijke degradatie: "Dan wordt 't spannend bij Mercedes"

Lewis Hamilton was de afgelopen jaren de onbetwiste kopman binnen Mercedes. Staat dat binnenkort te veranderen? Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher sluit dat niet uit.

Hamilton Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Eenentwintig punten. Maar liefst 21 punten staat George Russell in het Formule 1-kampioenschap voor op Lewis Hamilton. De Mercedes W13 is een verre van competitieve auto, maar vooralsnog weet Lewis Hamilton er nog minder mee uit te richten dan George Russell.

Het maakt dat Russell knap vierde staat in het kampioenschap met een totaalaantal van 49 punten, terwijl Lewis Hamilton genoegen moet nemen met P7 met slechts 28 punten. Het zorgt voor geruchten over de toekomst van Lewis Hamilton bij het team en ook Ralf Schumacher doet als analist/columnist van Sky Duitsland zijn zegje.

"Lewis moet zich afvragen waarom Russell zoveel sneller is dan hij. Hamilton doet niet mee voor dertiende plaatsen. Maar hij zal moeten toegeven dat op dit moment Russell de betere coureur is. Als dit zo doorgaat in de komende weken wordt het nog spannend binnen Mercedes. Dan kan de hiërarchie worden veranderd."

Aanpassingsvermogen Russell beter dan dat van Hamilton

Overigens gaat Schumacher nog niet zo ver dat hij wil stellen dat de carrière van Hamilton er onderhand op zit, integendeel: "Ik wil helemaal niet zeggen dat Hamilton aan de vooravond van zijn pensioen staat. Hij is nog altijd één van de beste coureurs van het F1-veld. Dat is duidelijk."

Er volgt uit de mond van de meervoudig GP-winnaar echter een maar: "De nieuwe regels vragen aanpassend vermogen van de coureurs. Dat is Hamilton niet gewend, maar Russell als jonge coureur daarentegen wel. Die jonge gasten gaan daar duidelijk beter mee om."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

50 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull