Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton heeft snode plannen bij start Formule 1 GP Mexico

Lewis Hamilton start de Formule 1 Grand Prix van Mexico vanaf de derde startplaats. Van daaruit heeft hij zicht op de leiding en hij lijkt dan ook snode plannen te hebben.

Mercedes maakt dit weekend indruk met een uitstekende pace. Lewis Hamilton en George Russell werden gezien als gevaarlijke outsiders voor succes in de kwalificatie, waarin ze uiteindelijk toch Max Verstappen voor zich moesten dulden. Russell werd tweede, Hamilton derde, een prima resultaat voor Mercedes. Als Hamilton ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of hij kan verklaren waar de performance opeens vandaan komt, moet de zevenvoudig wereldkampioen een antwoord schuldig blijven: "Dat kan ik niet. Zo simpel is het."

Hamilton richt vizier op die ene kans

Dat gezegd hebbende wil hij natuurlijk graag goed gebruik maken van het momentum, maar hij weet dat het heel, héél lastig zal worden om Max Verstappen te verslaan. Maar lastig is niet hetzelfde als onmogelijk. "De race hier is altijd zwaar, zeker met de baantemperaturen en de banden. Deze gasten zijn bovendien al het hele jaar erg snel. Zelfs in ons allerbeste weekend leggen wij het op de rechte stukken tegen hen af." "Het zal dus zeker heel moeilijk worden om hem te pakken, maar we zullen ons beste beentje voor zetten. En bocht één biedt mogelijkheden, dus we zullen er zeker voor gaan", zo besluit Hamilton, doelend op de lange run naar bocht één.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"