Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton incasseert klap in het gezicht: "Maar dan zal het tempo vanzelf komen"

Lewis Hamilton verlaat Bakoe met een zevende plek als resultaat tijdens de sprintrace en een zesde plek in de hoofdrace. Geen resultaten om over naar huis te schrijven, vooral vanwege het feit de beide Ferrari's en de Aston Martin van Fernando Alonso voor hem wisten te finishen. Maar ondanks dat heeft de Brit vertrouwen in komend seizoen.

In de eerste stint van de Grand Prix werd Lewis Hamilton al snel onder druk gezet door Fernando Alonso voor de vijfde positie. Omdat zijn banden hard aan het slijten waren, kwam de Brit tijdens ronde tien al binnen voor vers rubber. Dit bleek achteraf de verkeerde keuze, aangezien Nyck de Vries nog geen ronde later voor een safety car zorgde. Hierdoor viel Lewis verder terug dan hij had gehoopt: "Het was absoluut niet ideaal, maar ik kon niet gefrustreerd zijn. Ik moest mijn hoofd koel houden en zo ben ik terug gekomen in de race."

Klap

Alsnog kreeg hij het niet voor elkaar om Carlos Sainz voorbij te gaan. Lewis kroop wel naar hem toe, maar inhalen was een stap te ver. "De Ferrari is te snel op het rechte stuk, zelfs met de DRS open. Hij accelereert zoveel sneller, zelfs het volgen in de middelste sector was niet zo makkelijk", laat hij aan onder meer RacingNews365 weten. "Er gaat zoveel werk in een weekend zitten. Op zaterdag was het lastig. We deden daar echt een stap terug en zondag hoopte ik op een betere dag. En vervolgens verlies ik iets van vijf plekken. Dat is echt een klap in het gezicht. Maar ja, het is wat het is." De zevenvoudig wereldkampioen sluit het gesprek positief af: "Ik heb ook echt genoten van de gevechten en ik ben trots op mijn team. We werken nu naar de updates toe en ik hoop dat dit het begin is van een verbetering." "Deze race laat zien dat de honger er is. En zodra ik vertrouwen in de auto weet te vinden, zal het tempo er ook vanzelf komen."

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"