Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Hamilton ligt niet wakker van wens Verstappen

Lewis Hamilton domineert de Formule 1 al jaren, iets dat als het aan hem ligt voorlopig nog niet zal veranderen. De Mercedes-coureur reageerde in Brazilië op de opmerking van Max Verstappen, die het graag anders ziet.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton veroverde in Austin zijn vijfde wereldtitel in de laatste zes seizoenen. De dominantie van Mercedes en haar stercoureur maakt de Formule 1 een stuk voorspelbaarder en volgens sommigen zelfs saai. Max Verstappen wil daar graag verandering in brengen.

"Het wordt wel wat saai om Lewis steeds die titels te zien winnen, dat moeten we proberen om te veranderen", liet Verstappen in Austin optekenen. "Het zou over het algemeen beter zijn voor de sport als er meer coureurs en teams strijden voor de titel."

Hamilton ligt niet wakker van de opmerking dat hij de F1 saai zou maken: "Nee, dat heeft totaal geen effect op mij. Ik zie het maar als een compliment en zal door blijven gaan."

Sinds Mercedes in 2014, de start van het hybride V6-tijdperk, aan de macht kwam won Hamilton meer dan vijftig procent van alle verreden F1-races. Met zijn successen is hij hard op weg om alle records van Michael Schumacher uit de boeken te rijden.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap