© Mercedes AMG

Nieuwsoverzicht

Hamilton luidt noodklok: "Fans vallen in slaap tijdens Formule 1-races"

15 okt. 2018 08:00 Ruud Dimmers 8 reacties
Ondanks dat Lewis Hamilton zijn vijfde wereldtitel in de F1 voor het grijpen is, is de legende niet tevreden over de sport. De Mercedes-coureur pleit dan ook voor veranderingen die meer dynamiek toevoegen aan de sport.

"Ik denk dat een van de grootste veranderingen moet zijn dat we niet 21 dezelfde Grand Prix-weekend meer hebben. Het moet meer dynamisch worden en zeker op bepaalde circuits, daarop zou je een soort van 'super weekend' willen. Daarnaast zijn er circuits waarop de races erg saai zijn", begint Hamilton zijn betoog.

"Ik kan me nog goed herinneren dat toen ik klein was en naar de Formule 1 keek ik vaak na de start in slaap viel. Nu kan ik me goed voorstellen dat er weer mensen in slaap vallen en pas wakker schrikken aan het einde van de race, net als ik destijds. Op sommige circuits zagen we dit jaar wel races waarop mensen op het puntje van hun stoel zaten, zoals in Baku."

De nieuwe Formule 1-regels die in 2017 werd ingevoerd zorgden niet voor een betere show. Het aantal inhaalacties halveerde ten opzichte van voorgaande jaren. Hamilton vindt de auto's leuk om in te rijden, maar wil een oplossing voor de saaie races.

"Ik ben van mening dat het erg uitdagend is om in deze auto's te rijden, meer dan ooit tevoren. Maar er zijn nog saaie races en die moeten we aanpakken. Hoe kunnen we deze verbeteren? Is een reversed grid een oplossing? Dat soort dingen moet men gaan onderzoeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen