Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lyrisch na overwinning Brazilië: "En dat terwijl alles ons tegenzat"

Lewis Hamilton is enorm blij met zijn overwinning op Interlagos. De titelrivaal van Max Verstappen kreeg aardig wat tegenslagen te verduren tijdens het weekend in Brazilië, maar kon na een bloedstollend gevecht met de Nederlander alsnog de overwinning claimen.

Na een diskwalificatie uit de kwalificatie en een gridstraf van vijf plaatsen door een motorwissel leek een overwinning er voor Lewis Hamilton niet meer in te zitten. Toch kon de Mercedes-coureur terugknokken tijdens de sprintrace en uiteindelijk de Grand Prix van Brazilië op zijn naam schrijven. "Wat een race! Het team heeft het geweldig gedaan en we hebben zoveel mogelijk punten gescoord", aldus de regerend wereldkampioen vlak na afloop van de race. "Ik was zo hard aan het pushen als ik kon. Dit was het lastigste weekend wat ik heb gehad." Hamilton bedankt het enorme gejuich van de fans in Brazilië.

Mercedes imponeert na tegenslagen in Brazilië

Hamilton is enorm blij met de prestaties van Mercedes. "Ik had echt niet verwacht dat we het gat nog konden dichten vandaag. En dat terwijl alles tegenzat. Dit laat zien dat je nooit moet opgeven, wat er ook gebeurt. Je moet blijven pushen en niet terugdeinzen." "Je moet altijd blijven vechten en nooit stoppen, dat is hoe ik dit weekend heb benaderd. Ik kreeg inspiratie van iedereen om mij heen." Door de overwinning van Hamilton loopt de Brit weer iets in op Verstappen in het WK der coureurs. De twee staan nu veertien punten verwijderd van elkaar, in het voordeel van de Nederlander.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"