Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Mercedes is niet meer het te kloppen team'

In een tijdperk waarin Mercedes geen wereldtitel misliep, heeft Mercedes nog geen Grand Prix weten te winnen na drie races in 2018. Wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat het Mercedes-team niet langer het beste team is, maar het tweede of zelfs het derde team.

Mercedes pakte in China weliswaar de leiding in het constructeurskampioenschap van de Formule 1, maar wist nog geen Grand Prix naar zich toe te trekken. De huidige wereldkampioen Lewis Hamilton staat tweede in het wereldkampioenschap, negen punten achter leider Sebastian Vettel. Hamilton denkt dat Mercedes de koppositie bij de constructeurs verloren heeft: "Dit weekend werd het echt duidelijk: we beschikken niet meer over de beste auto. We zijn eigenlijk het tweede of zelfs het derde team."

Hamilton blijft echter onverminderd strijdlustig: "Mijn doel blijft ongewijzigd, ik wil voor de vijfde keer in mijn carrière wereldkampioen Formule 1 worden. We geven alles om snel weer de beste auto te hebben." "Het team kent de zwaktes van de auto, dus we weten waar we aan moeten werken. Het team staat onder een gigantische druk omdat we zo graag willen winnen. We moeten hard blijven werken, vechten, en samenwerken als een team en dan komt het wel goed."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi