Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton neemt het op voor bekritiseerde Russell: "We hebben steun nodig!"

George Russell wist voor het eerst dit seizoen een podiumplek te pakken in Canada. Toch was het geen perfect weekend voor de Brit, want hij wist zijn poleposition niet om te zetten in een overwinning. Lewis Hamilton springt nu op de bres voor Russell.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de race in Canada moest George Russell tevreden zijn met een derde plek, nadat hij vanaf poleposition vertrok. De Brit had de race misschien wel kunnen winnen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en Lando Norris. Hij maakte bovendien diverse fouten, die hem misschien wel de overwinning kostte. Het leverde Russell bovendien commentaar op op social media.

Lewis Hamilton neemt het nu op voor zijn teamgenoot. "We zijn altijd een sterk team geweest en hebben altijd hard samengewerkt. Het is makkelijk om emotioneel te worden. Ik heb in de laatste race zelf bijvoorbeeld commentaar gegeven op mijn eigen prestaties", zo begint Hamilton zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we steun nodig hebben en geen negativiteit. Ik was me er eigenlijk niet van bewust dat George negativiteit ervoer. George heeft elk weekend alleen maar zijn best gedaan, ook voor het team."

Hamilton vervolgt: "Er kunnen altijd dingen beter worden gedaan binnen het team en dat gaat via gesprekken met elkaar. Dat is iets waar we consequent aan werken. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we werken allemaal samen. We willen op een hoogtepunt eindigen. En ik heb het gevoel dat we dat te danken hebben aan onze langdurige relatie."

Russell reageert zelf nog op de woorden van zijn teamgenoot. "Ik heb zelf nog steeds een soort van controle over mijn eigen accounts. Alle content die eruit gaat, gaat langs mij en is van mij afkomstig. Maar ik denk dat social media echt een tweesnijdend zwaard is. Je hebt zoveel grappige dingen op social media en het houdt je op de hoogte van zoveel dingen, maar aan de andere kant staat iedereen in de schijnwerpers. Er lijkt negativiteit op hen te zijn gericht. En zoals Lewis al zei, je wil de steun voelen en dat er geen negativiteit is naar anderen toe." 

"Het is niet iets wat ik heb gezien of wat ik heb gehoord. En het is natuurlijk nooit leuk om dit soort dingen te horen. Maar dat is helaas de wereld waarin we op dit moment leven en waar iedereen die in de publieke belangstelling staat mee te maken krijgt", zo sluit Russell af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership