Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton nog nooit zo goed voorbereid op een F1-seizoen: "Ik voel me herboren"

Lewis Hamilton is meer dan klaar voor een nieuwe gooi naar de wereldtitel in de Formule 1. De Mercedes-coureur voelt zich topfit voor zijn zeventiende seizoen in de koningsklasse.

Na zestien volledige Formule 1-seizoenen en op 38-jarige leeftijd is het natuurlijk niet raar als Lewis Hamilton wat minder fit is dan een aantal jaren geleden. Toch lijkt niets minder waar te zijn: de zevenvoudig wereldkampioen voelt zich top voorafgaand aan het seizoen van 2023 en hij kan niet wachten om de strijd weer aan te gaan met regerend wereldkampioen Max Verstappen. Hoe voelt hij zich in vergelijking met zijn debuutjaar in 2007? Is hij nog altijd zo gedreven? "Dat is eigenlijk elk seizoen zo geweest!", laat hij na de launch van de W14 weten aan de media, waaronder RacingNews365 . "Maar na deze break... ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik me zo heb verheugd om weer in de auto te stappen." "Ik heb al wat testdagen gedaan voorafgaand aan de shakedown, wat ik normaal gesproken nooit doe. De bandentests. Ik voel me herboren en het voelt ontzettend goed om weer met het team samen te werken. Het is geweldig om te zien hoe gefocust iedereen is."

De eerste echte ervaring kreeg Hamilton tijdens de 'filmdag' van Mercedes, waarbij hij zo'n vijftig kilometer met de W14 over Silverstone reed. "Natuurlijk heb ik de auto wel eerder gezien in de windtunnel, maar dit is de week dat alle puzzelstukjes samenvallen. De auto ziet er heel gestroomlijnd uit", zegt hij met een grote glimlach. "Je kan zien dat het een evolutie is. Als je een meeting hebt met de engineers en ze leggen je uit wat ze er allemaal mee hebben gedaan en wat ze er van verwachten, dan voelt het net als kerst! Je wil zó graag de cadeautjes openen. Het is een nieuw seizoen en ik voel me fantastisch. Ik focus me op het bereiken van een nieuw niveau. Het wordt een uitdaging, maar dat zoek ik graag op", zo sluit Hamilton af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi