Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton opgelucht na pole in 'het land van Senna'

Wereldkampioen Lewis Hamilton pakte de poleposition voor de Grand Prix van Brazilië. De Brit was erg blij om in het land van icoon Ayrton Senna te scoren.

De verschillen waren erg klein tijdens de kwalificatie, maar uiteindelijk was het Lewis Hamilton die 0,093 sneller was dan Sebastian Vettel. "Het was een moeilijk kwalificatie, met wisselende weersomstandigheden." "Ferrari is erg snel dit weekend, kostte ons nodige moeite om onze auto te verbeteren en uiteindelijk sneller dan ze te zijn. Ik ben erg blij om hier in Brazilië te zijn en rij dit weekend met Senna's design op mijn helm. Ik wist niet of mijn ronde goed genoeg was en had een paar keer wat onderstuur. Het was een opluchting toen ik hoorde dat ik de pole had."

Tijdens de race belooft het een tactisch spel te worden tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull. Vettel en Raikkonen vertrekken daarbij als enige op de soft compound. "We gaan zien hoe zich dat ontvouw. Ferrari was erg snel, maar gisteren hadden ze veel meer blaren dan ons op de supersofts. Wij wilden starten op de softs. Hopelijk is dit de beste keuze voor de race", blikt Hamilton al vooruit. Grote vraag is of Hamilton zijn pole ook mag behouden. De Brit hinderde zowel Kimi Raikkonen als Sergey Sirotkin. Laatstgenoemde moest halsbrekende toeren uithalen om niet vol achterin de Mercedes te rijden.

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team