© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton opgelucht na pole in 'het land van Senna'

10 nov. 2018 19:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Wereldkampioen Lewis Hamilton pakte de poleposition voor de Grand Prix van Brazilië. De Brit was erg blij om in het land van icoon Ayrton Senna te scoren.

De verschillen waren erg klein tijdens de kwalificatie, maar uiteindelijk was het Lewis Hamilton die 0,093 sneller was dan Sebastian Vettel. "Het was een moeilijk kwalificatie, met wisselende weersomstandigheden."

"Ferrari is erg snel dit weekend, kostte ons nodige moeite om onze auto te verbeteren en uiteindelijk sneller dan ze te zijn. Ik ben erg blij om hier in Brazilië te zijn en rij dit weekend met Senna's design op mijn helm. Ik wist niet of mijn ronde goed genoeg was en had een paar keer wat onderstuur. Het was een opluchting toen ik hoorde dat ik de pole had."

Tijdens de race belooft het een tactisch spel te worden tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull. Vettel en Raikkonen vertrekken daarbij als enige op de soft compound.

"We gaan zien hoe zich dat ontvouw. Ferrari was erg snel, maar gisteren hadden ze veel meer blaren dan ons op de supersofts. Wij wilden starten op de softs. Hopelijk is dit de beste keuze voor de race", blikt Hamilton al vooruit.

Grote vraag is of Hamilton zijn pole ook mag behouden. De Brit hinderde zowel Kimi Raikkonen als Sergey Sirotkin. Laatstgenoemde moest halsbrekende toeren uithalen om niet vol achterin de Mercedes te rijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen