Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton reageert gepikeerd op journalist: "Geen betere vragen?"

Lewis Hamilton moest het met de negende plaats doen tijdens de Grand Prix van Japan en was niet zo vrolijk na afloop. De Brit reageerde gepikeerd op vragen van een journalist.

Hamilton race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was weer niet het weekend van Lewis Hamilton. De Brit was redelijk opgetogen na zijn zevende plaats in de kwalificatie, maar in de race liep het weer voor geen meter. Mercedes koos voor een alternatieve strategie bij de herstart, waar Hamilton niet mee overweg kon. De snelheid op de harde banden was vrij matig, waarna Hamilton zelf aangaf dat het beter was als George Russell hem zou passeren. Meer dan de negende plaats zat er uiteindelijk niet in.

Na afloop krijgt Hamilton de vraag of hij jaloers is op Ferrari en al uitkijkt naar volgend seizoen. Er volgt een weifelend, licht bevestigend antwoord, waarna de desbetreffende journalist probeert door te vragen. Hamilton is daar niet van gediend. "Heb je geen betere vragen?"

De 39-jarige Brit liep daarna weg. Bij Sky Sports krijgt Hamilton de vraag wat hij nog meer uit deze race had kunnen halen. De zevenvoudig wereldkampioen haalt eens diep adem. "Niets, denk ik. Ik weet niet hoe een andere strategie zou zijn afgelopen, bijvoorbeeld als we op de mediums aan de herstart waren begonnen. We hadden nog steeds twee hele slechte stints op de harde banden."

Hamilton denkt zelfs aan schade. "Het was een fikse uitdaging en ik denk dat ik aan het begin wat schade opliep door een touché met Charles Leclerc. Ik had ontzettend veel onderstuur in de eerste stint. Ik kon de auto niet draaien in de bochten. Daarom liet ik George Russell ook passeren. De harde band was gewoon ontzettend slecht. Het ging veel beter op de mediums, maar over het algemeen was de auto gewoon heel slecht."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'