Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Hamilton staat volledig achter Mercedes in politiek gevecht met Red Bull

Terwijl Lewis Hamilton zijn rijkunsten op het circuit moet waarmaken, strijden Red Bull en Mercedes ook naast het asfalt door in de titelstrijd. Hamilton begrijpt dit en staat volledig achter het politieke oorlogsspel van zijn team.

Verstappen Hamilton Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton en Max Verstappen moeten de titelstrijd op het asfalt uitvechten, maar ook naast het circuit gebeurde er dit seizoen van alles tussen de teams van de twee coureurs. Regelmatig wordt de FIA ingeschakeld en de relatie tussen Toto Wolff en Christian Horner lijkt enorm te verslechteren.

De politieke spelletjes zijn volgens Hamilton allemaal onderdeel van een titelstrijd. "Dat is ook wat de sport is, toch", antwoordt de Brit aan onder meer RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar de strijd naast het asfalt. "Het is heel intens, zowel op als naast het circuit."

Hamilton hoopt op respect

Hamilton hoopt echter niet dat het politieke gevecht de races gaat overschaduwen. "Maar ik zie geen reden waarom er niet een discussie kan ontstaan. Uiteindelijk is respect het belangrijkst. Ik denk dat we altijd respectvol moeten blijven, zowel op als naast de baan."

De Mercedes-coureur blijft zoveel mogelijk buiten de discussies, maar laat wel weten hierin achter zijn team te staan. "Ik support mijn team volledig. Zoals ik eerder al zei: ik focus al mijn energie op het voorbereiden van een race-weekend. Ik heb geen idee wat ze verder gaan doen met de discussies of wat de uitkomst hiervan is. Ik spendeer daar geen tijd of energie aan."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

25 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"