Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton stomverbaasd: "Had niet verwacht dat Mercedes zo slecht zou zijn"

De zevenvoudig wereldkampioen is op zoek naar antwoorden na het slechte Grand Prix-weekend in Oostenrijk.

Hamilton austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een lastig weekend voor Mercedes moest Lewis Hamilton het doen met een zevende plaats in de eindklassering op de Red Bull Ring. Na een puike Grand Prix in Canada had de zevenvoudig kampioen het mindere weekend in Oostenrijk niet aan zien komen.

Concurrenten Ferrari en McLaren (alleen voor de auto van Lando Norris) hadden een upgrade meegenomen naar Oostenrijk, wat ervoor zorgde dat Norris zijn landgenoot van Mercedes voor wist te blijven. De zevenvoudig wereldkampioen is op zoek naar antwoorden voor de slechte racepace van Mercedes.

"Het was geen beste dag. Ik had niet verwacht dat we zó slecht zouden zijn. We hebben er nog geen antwoord op. Onze performance dit weekend kwam als een verrassing", legt hij uit. "Dit circuit heeft enkele vlakken blootgelegd waarop we ons moeten gaan focussen."

Flashbacks

De W14 leek na haar grote update in Monaco duidelijk een stap voorwaarts hebben gemaakt, maar in Oostenrijk kwamen de zwakke punten dus weer naar voren. Lewis kreeg even flashbacks naar vorig jaar.

"Het gevoel in de auto was vergelijkbaar met het gevoel het hele vorige jaar. Ik had het in bepaalde bochten heel lastig, zoals bocht tien. Daarom had ik het ook lastig met de track limits. Als ik kijk naar de laatste twee races, dan waren die veel beter. De karakteristieken van de wagen voelden nu echter ongeveer hetzelfde aan als vorig jaar."

Mercedes heeft een nieuwe upgrade op de planning staan voor aankomend weekend in Silverstone.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024