Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verklaart groot verschil met Russell en doet oproep aan Mercedes

Lewis Hamilton had het lastig op donderdag in Saoedi-Arabië. Hij kampte met een gebrek aan vertrouwen in zijn auto. Hij doet dan ook een oproep aan zijn team.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een achtste plaats op 0,6 seconde achter Max Verstappen in VT1 en nogmaals een achtste plaats (+0,7) in VT2. Lewis Hamilton was nog niet helemaal in zijn element tijdens de trainingsdag in Saoedi-Arabië.

Teamgenoot George Russell sloot de dag echter af als tweede, achter Fernando Alonso. Het kan dus wel. Waar komt dat verschil vandaan? Hamilton legt uit dat hij geen vertrouwen had in zijn Mercedes-bolide.

"Het was een lastige dag. Ik had geen vertrouwen in de achterkant van de auto. De set-up is tussen de sessies best veranderd, maar het onderliggende probleem bleef de achterkant en daar had ik het lastig mee."

"Ik maakte wat 'momentjes' mee en met deze hoge snelheden moet je het volste vertrouwen in de auto hebben. Dat had ik gewoon nog niet."

Stabiele achterkant

Op weg naar de kwalificatie wil Hamilton graag verandering zien. Een stabiele achterkant van zijn Mercedes, dat is het doel, maar hoe dat doel bereikt moet worden, dat weet hij nog niet.

"Ik weet nog niet wat ik op weg naar de kwalificatie anders wil zien, want ik moet nog door de data heen gaan. George is in ieder geval veel meer tevreden met de auto. We zijn verschillende kanten opgegaan met de set-up, om zo de goede oplossingen te vinden voor de auto."

Het devies voor zijn team is duidelijk. "Alles wat ik wil is een stabiele achterkant en dan ben ik een blij man", lacht hij. "Daar werken we aan!"

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China