Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verrast zichzelf in onverwachte strijd met Verstappen

Lewis Hamilton en Max Verstappen maakten het samen nog aardig spannend in de slotfase van de Grand Prix van Hongarije. De heren raakten elkaar namelijk in gevecht om de derde plek en dat eindigde in tranen voor Verstappen. Hamilton trok daarentegen een belangrijke conclusie na het incident.

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes doet het de laatste races steeds beter en dat valt ook Lewis Hamilton op. Toch loopt men bij de Duitse renstal nog altijd tegen één probleem aan: de auto presteert een aanzienlijk stuk slechter als de temperaturen aan de hoge kant zijn. Daar hadden ze in Oostenrijk bijvoorbeeld last van, waar de temperaturen gaandeweg de dag schommelden rond de 30 graden. 

Ook in Hongarije leek het erop dat die temperaturen weer een probleem zouden worden, maar Hamilton was toch blij verrast om te zien dat het allemaal heel erg mee leek te vallen. Teamgenoot George Russell had het lastiger op de Hungaroring, maar Hamilton wist er zelf met een podiumplek vandoor te gaan na een spannende strijd met Max Verstappen.

Hamilton benadrukte tijdens de persconferentie na afloop van de race dat hij totaal geen rekening had gehouden met een eventueel gevecht met Verstappen. "Wat pure snelheid betreft zag het er niet naar uit dat we dat aan zouden kunnen. Helaas gaat het nog steeds moeizaam als de temperaturen oplopen, zoals we in Oostenrijk bijvoorbeeld al zagen, maar in Hongarije konden we het tempo ook niet helemaal bijhouden."

"Maar tijdens mijn eerste stint verbaasde het me echt dat ik Verstappen bij kon houden. Ik was niet eens extreem hard aan het pushen om binnen die seconde te blijven! Op dat punt begon ik me toch echt wel te beseffen dat ik nog kans maakte om mee te strijden om de podiumplekken."

Toch merkte de zevenvoudig wereldkampioen al snel dat zijn bolide weer terug leek te vallen in oude patronen, waar hij met een beetje moeite vervolgens weer bovenop kon komen. "Mijn tweede stint was echt een ramp, die voelde allesbehalve goed. Maar toen kwam de snelheid van de auto ineens aan het licht op de nieuwe banden in mijn laatste sting. Onze undercut was al geslaagd en track position is doorslaggevend op deze baan, dus ik denk dat we daar het verschil mee hebben gemaakt."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'