Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton vol lof over 'fenomenaal' Red Bull: "Ze hebben mijn ongelijk bewezen"

Lewis Hamilton moet eerlijk toegeven dat Red Bull dit jaar van een ander niveau is en dat ze het geweldig hebben gedaan.

Verstappen Hamilton GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton en Mercedes moeten dit jaar hun meerdere erkennen in Red Bull. Onder leiding van Adrian Newey heeft de Britse renstal van Max Verstappen en Sergio Perez een dijk van een auto gebouwd. Hamilton moet toegeven dat het team uit Milton Keynes zijn ongelijk heeft bewezen.

"Alles wat ik in het verleden heb gezegd over het team bedoelde ik niet negatief. Een aantal jaren terug heb ik volgens mij iets geroepen over het feit dat ze een energiedrankjesfabrikant zijn, of iets dergelijks", vertelt hij aan onder andere RacingNews365.

Hamilton zei ruim tien jaar geleden namelijk het volgende toen hij voor McLaren reed. "Red Bull is geen autofabrikant, het is een drankjesfabrikant. Het is een energiedrankjesfabrikant versus teams als McLaren en Ferrari en hun historie."

De zevenvoudig kampioen moet daar toch een beetje op terugkomen. "Ik probeerde daarmee alleen aan te geven dat je normaal gezien je geld op een autofabrikant zou zetten. Maar ze hebben mijn ongelijk bewezen. Ze hebben het heel goed gedaan."

Petje af

Dit jaar domineert Red Bull en lijkt Mercedes voor het eerst in acht jaar van de troon te worden gestoten in het kampioenschap voor de constructeurs. Hamilton heeft dan ook wel wat complimenten over voor het team van Verstappen en Perez.

"Red Bull heeft de aerodynamische balans in orde, ze hebben nooit problemen met hobbels of iets dergelijks en het is gewoon een geweldig team. Je moet je hoed gewoon voor ze afnemen. Ze hebben het fenomenaal gedaan en vorig jaar hadden ze ook al een goede auto."

Ook merkt Hamilton op dat de Honda-motor sterk goed is. "Voorheen was Red Bull gewend aan een hoge rijhoogte en hadden ze meer last van drag. Ik denk dat ze dit jaar hebben gemerkt dat hun motor
eigenlijk helemaal niet langzamer is dan die van anderen. Het had de vorige jaren meer met drag te maken. Ze hebben het fantastisch gedaan."

"Adrian Newey bouwt over het algemeen geen slechte bolides", vervolgt Lewis al lachend. "Mijn eerste kampioensauto (in 2008, red.) was een evolutie van zijn ontwerp! Ik weet dat hij zijn proefschrift in het verleden heeft geschreven over ground effect vloeren, dus het is geen verrassing dat het team daar haar voordeel uit heeft weten te halen."

Toch hoopt de Brit dat Mercedes uiteindelijk weer terug kan slaan. "Red Bull heeft het geweldig gedaan. Ik geloof echter in de jonge jongens in ons team en dat we met hun hulp Red Bull in kunnen halen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken