Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton waarschuwt Bearman voor enorme uitdaging

Oliver Bearman start zijn debuut in de Formule 1, met Ferrari, vandaag in de GP van Saoedi-Arabië vanaf P11.

Bearman Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is vol lof over Ferrari-debutant Oliver Bearman. De zevenvoudig wereldkampioen waarschuwt zijn landgenoot (18) er wel voor dat zijn eerste race een enorme uitdaging zal zijn. Bearman kan debuteren in de F1 door de absentie van Carlos Sainz die een operatie heeft ondergaan vanwege een blindedarmontsteking.

In de kwalificatie greep Bearman net naast een plek in Q3. "Hij schakelde me bijna uit!" lachte Hamilton toen hij de media, waaronder RacingNews365, toesprak nadat hij Bearman met minder dan 0,040 seconde had verslagen voor een plek in Q3.

"Hij heeft het geweldig gedaan. Om zonder training in VT3 te springen en te presteren zoals hij heeft gedaan... mega, mega. Ik ben echt onder de indruk en het laat zien wat een talent hij is. De auto ziet er ook erg goed uit en hij heeft er duidelijk meteen vertrouwen in gekregen", is Hamilton lovend.

Hou het hoofd koel en geniet ervan

Bearman wordt met zijn 18 jaar de op twee na jongste coureur die aan een F1-race deelneemt, achter Max Verstappen en Lance Stroll. Gevraagd naar de uitdaging waar zijn landgenoot voor staat, legde Hamilton uit: "Ik was 22 bij mijn debuut. Op mijn 18e zat ik in de F3 en was ik nog lang niet klaar voor de F1, maar de tijden veranderen."

"Als ik op mijn 18e in de F1 was gekomen, had mijn carrière er misschien niet zo uitgezien, dus ik ben blij dat ik heb gewacht. Maar Max kwam vroeg anderen hebben dat ook gedaan. Omdat ik heb gewacht, had ik negen opeenvolgende podiumplaatsen in de eerste negen races van mijn carrière, dus ik ben blij dat ik die basis heb."

"Hij (Bearman, red.) heeft nog niet eens lange runs gereden. Hij heeft duidelijk ervaring in de F2, maar het wordt een enorme uitdaging. Ik denk dat hij er klaar voor is, hij ziet er goed uit en ik denk dat de auto vriendelijk was voor de banden in de laatste race. Hij moet het hoofd koel houden en er gewoon van genieten."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training