Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zet Alonso op zijn plek na uitspraken over titels Verstappen

Lewis Hamilton heeft met een simpele foto gereageerd op de uitspraken van Fernando Alonso, van wie er op zaterdag quotes werden gepubliceerd waarin hij claimde dat de twee wereldtitels van Verstappen meer waard waren dan de zeven van Lewis Hamilton.

In een interview met De Telegraaf liet Fernando Alonso zich op zaterdag uit over de wereldtitels van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hij vergeleek de titels van het duo, waarna hij de conclusie trok dat de twee titels van Verstappen meer waard waren dan de zeven van Hamilton. Waarom? Omdat de Red Bull-coureur in tegenstelling tot zijn Britse rivaal wel met coureurs van andere teams moest strijden om de wereldtitel. "Ik heb veel respect voor Lewis, maar toch is het anders als je zeven wereldtitels wint terwijl je alleen met je teamgenoot hebt hoeven vechten. Dan vind ik dat een kampioenschap minder waarde heeft dan wanneer je minder titels hebt, maar wel tegen andere coureurs met gelijkwaardig of zelfs beter materiaal hebt moeten strijden", aldus de Spanjaard in dat interview.

Breed uitgemeten

De uitspraken van Alonso stonden binnen de kortste keren natuurlijk in alle media en op social media werd er veel over gepraat. De Spanjaard zelf probeerde het brandje snel te blussen door te zeggen dat hij veel respect had voor alle zeven titels van Hamilton, die stuk voor stuk verdiend en inspirerend waren. Lewis Hamilton reageerde na de kwalificatie in Mexico ook op de uitspraken van Alonso. Dat deed hij niet met woorden, maar met een simpele foto. Op Twitter deelde hij namelijk een foto uit 2007, toen de coureurs samen voor McLaren reden en Hamilton als rookie zijn teamgenoot regelmatig wist te verslaan. Op de foto staan de twee samen op het podium, met Hamilton op de bovenste trede van het ereschavot en Alonso op P2. De zevenvoudig kampioen geeft op de foto Alonso een schouderklopje. Een cynische reactie van Hamilton, begeleidt door een duimpje omhoog!

1586530083543842816

šŸ‘šŸ¾ pic.twitter.com/8L8W5j0gld ā€” Lewis Hamilton (@LewisHamilton) October 30, 2022

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten