Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton zet rode cirkel in agenda: "Dan hopelijk Verstappen uitdagen"

Met een tweede plek in de GP van Spanje evenaarde Lewis Hamilton zijn beste prestatie van dit seizoen. Het gat met winnaar en WK-leider Max Verstappen was echter nog immens. Kan hij de Nederlander dit seizoen nog wel eens serieus gaan bedreigen in een race?

Verstappen Russell Hamilton Spain podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Lewis Hamilton in Australië al naar P2 reed, deed hij dit ook afgelopen zondag in Spanje. Beide races moest hij alleen Max Verstappen voor zich dulden. De nieuwe updates lijken de Mercedes goed te hebben gedaan, maar het verschil met de Red Bull van Verstappen was groot. Hamilton had namelijk 24 seconden achterstand.

Hamilton was logischerwijs tevreden met zijn tweede podiumplek van het seizoen, maar gaan we dit seizoen nog meemaken dat hij echt kan gaan strijden met Verstappen voor een overwinning in een GP?

"Met de huidige auto die we hebben, denk ik niet dat we hun prestaties zullen evenaren, maar we werken aan het verbeteren van de auto. Met het huidige pakket zijn we beperkt tot de snelheid die we in Spanje hadden, maar ik denk dat er een enorme hoeveelheid werk, studie en verbetering in het verschiet ligt", reageerde Hamilton.

Tegen het einde van het jaar

Hamilton hoopt het gat met Red Bull te kunnen verkleinen, maar is ook realistisch. "Natuurlijk zullen zij ook in de loop van het jaar vooruitgang boeken. Dus bij elke stap die wij zetten moeten we stukken van de achterstand afhalen. Ik denk dat ze in Spanje een paar tienden op ons voor lagen. Misschien een halve seconde per ronde en in een enkele ronde iets meer."

Toch is de zevenvoudig wereldkampioen ook hoopvol dat hij dit seizoen nog de strijd aan kan gaan met Verstappen. "Ik denk dat we de goede kant op gaan en ik weet dat we iets in de pijplijn hebben om verder te komen. Ik hoop dat we ze tegen het einde van het jaar in ieder geval kunnen uitdagen. Ik ben er meer op gefocust om ervoor te zorgen dat we volgend jaar een auto hebben waarmee we ze vanaf de eerste dag kunnen uitdagen. Hoe verder we deze auto dit jaar pushen, hoe meer dat in sommige opzichten ook invloed heeft op volgend jaar."

"Hoe meer we leren over deze auto, hoe meer dat ons in de juiste richting stuurt. Het is zoeken naar de juiste balans. Red Bull ligt zo ver voor en uiteindelijk zal Max dit jaar blijven winnen. Maar dat betekent dat ze eerder kunnen beginnen met hun ontwikkeling voor volgend jaar, eerder dan wie dan ook, als ze niet al begonnen zijn. Dat is het gevaar. We moeten dus zelf hard blijven werken, maar ook proberen om de juiste balans te vinden."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken