Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton zette Mercedes-strategen in hun hemd tijdens Britse GP

Lewis Hamilton ging soeverein aan de leiding van de Britse Grand Prix, toen het team van Mercedes hem een tweede stop wilde laten maken. De WK-leider was het daar allerminst mee eens en verzocht het team de stop te annuleren. Uiteindelijk haalde hij zijn gelijk met een klinkende zege én snelste raceronde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes had haar beide coureurs op pad gestuurd met verschillende strategieën, waarbij Lewis Hamilton ook nog eens profiteerde van de Safety Car-periode. De Brit kon een 'gratis' stop maken en zo de leiding in de race behouden.

In de slotfase van de Grand Prix maakte Valtteri Bottas een extra stop, om te wisselen naar een set van de zachte band. De teamleiding van Mercedes plande ook voor Hamilton een extra stop in, om zo zijn leidende positie te verdedigen, maar werd overruled door haar coureur.

"Het is niet altijd makkelijk om tijdens races waarin je in gevecht bent met anderen de juiste keuze te maken. Wij dachten een vrije stop te kunnen maken voor de zachte band tegen het einde van de race. Met het oog op een mogelijke Safety Car wisten we dat we op de harde band kansloos zouden zijn in de slotfase. Het was een 50/50 beslissing, maar we vroegen aan Lewis hoe hij daar over dacht", licht Wolff toe ten overstaan van RacingNews365.

"Hij maakte de juiste keuze. Wij waren bang voor blaarvorming, maar de band hield het tot het einde. Zijn call was de juiste. De snelste ronde van Lewis was onvoorstelbaar op banden die 32 ronden oud waren en hij reed ook nog eens op de hardste compound. We hadden in de briefing gezegd dat het niet nodig was om de snelste ronde te rijden voor onze coureurs, maar hij reed een geweldige ronde."

Wolff geeft alle credits aan Hamilton: "Hij versloeg onze eigen data en haalde meer uit de banden dan wij voor mogelijk hielden."

Met medewerking van Joe van Burik.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Groot-Brittannië

De tiende Grand Prix van het jaar was evenals de negende een bijzonder enerverende - is de Formule 1 dan toch niet zo saai als men vermoedde? Ondanks het spektakel waren het echter toch weer de Mercedessen die een dubbelzege boekten. In dit album zie je welke coureur welk rapportcijfer krijgt!

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier GP Groot-Brittannië

Het laatste nieuws over de Britse Grand Prix.

4 reacties

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag