Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Zowel Bottas als Ocon verdient het tweede Mercedes-stoeltje"

Toto Wolff heeft Lewis Hamilton een lijstje voorgelegd met mogelijke teamgenoten voor het volgende seizoen. De Brit heeft de keuze klaarblijkelijk niet makkelijk gemaakt, aangezien hij ook beide coureurs graag in een Mercedes-stoeltje zou zien.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is tijdens de zomerstop een van de meest besproken gespreksonderwerpen in de vakantie vierende Formule 1-wereld. Wie zal er volgend seizoen bij Mercedes plaatsnemen naast vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton? Toto Wolff laat weten dat zelf ook samen met Hamilton heeft gezeten en hem heeft gevraagd naar zijn mening over het coureurs-dilemma.

"We zullen uiteraard de keuze maken waarvan we denken dat die het beste is voor het team", zo begint de Oostenrijker zijn verhaal tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. "Lewis maakt echter nu al zo lang deel uit van de Mercedes-familie, dat we hem ook een kleine lijst met kanshebbers hebben gegeven voor het tweede stoeltje in 2020, zodat hij zijn mening met ons kan delen."

"Die mening bleek precies dezelfde te zijn als die van de rest van de Mercedes-leiding. Zowel Bottas als Ocon verdienen het om volgend seizoen een Mercedes-stoeltje te hebben en samen met de Brit te strijden om het wereldkampioenschap. Waarschijnlijk zal de beslissing ergens in de zomerstop worden gemaakt, maar voor nu plakken we er absoluut nog geen datum op", aldus Wolff.

4 reacties