Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Het F1-kampioenschap dat Ferrari ten koste van Red Bull wél aanvoert

Natuurlijk kijken we na elke Formule 1 Grand Prix naar de geüpdatete WK-stand, zowel bij de coureurs als de constructeurs. Red Bull voert die lijsten aan, maar er is een klassement dat door Ferrari wordt aangevoerd.

Sainz Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In elke Grand Prix houdt men in de Formule 1 de snelste pitstops in de gaten onder het mom van de DHL Fastest Pitstop Award. De snelste pitstop krijgt 25 punten, de op één na snelste pitstop 18 punten en zo wordt de reguliere puntentelling ook aangehouden voor pitstops. Overigens wordt alleen de snelste pitstop per coureur mee gerekend.

Hoewel je over Ferrari gerust kan stellen dat ze op de baan dit seizoen nog steeds wel steekjes laten vallen, staat de Scuderia dit seizoen in de pitstraat zijn mannetje. In meerdere races leverde de Italiaanse formatie de snelste pitstop af, zo ook in Miami. Ferrari stuurde Carlos Sainz na 2,21 seconden weer op pad. Red Bull was de nummer twee met een pitstop van 2,27 seconden voor Sergio Perez.

Met de toegekende punten breidt Ferrari in het klassement de voorsprong op Red Bull weer wat verder uit. Het heeft tevens de snelste pitstop van het seizoen in handen met 2,10 seconden, gevolgd door Red Bull (2,11 seconden).

Bekijk de volledige tussenstand hieronder.

Tussenstand DHL Fastest Pitstop Award

# Team Punten
1. Ferrari 136
2. Red Bull 117
3. Alpine 76
4. Mercedes 56
5. McLaren 36
6. AlphaTauri 34
7. Williams 18
8. Alfa Romeo 16
9. Aston Martin 12
10 Haas 4

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'