Ferrari

Scuderia Ferrari Formule 1 nieuws

Het laatste F1 nieuws over het F1-team van Scuderia Ferrari. Met Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen gaat Ferrari in 2017 wederom op jacht naar de wereldtitel.

Kimi Raikkonen was in 2007 de laatste F1-coureur die de Italianen de felbegeerde wereldtitel schonk. Mocht Ferrari in 2017 er niet in slagen om een titel te winnen, dan staat het team alweer 10 jaar droog. In 2016 liep het totaal niet bij de Scuderia. Vettel en Raikkonen wisten geen zege te behalen en met een derde positie in het WK stelde het team zwaar teleur.

Met de nieuwe Formule 1 regels in 2017 bestaat er de mogelijkheid dat de dominantie van Mercedes doorbroken wordt. Sebastian Vettel ging naar Ferrari in de hoop dat hij de successen van Michael Schumacher kon evenaren. Schumacher reed van 1996 tot en met 2006 voor de Scuderia en won in deze periode liefst vijf wereldtitel. Van 2000 tot en met 2004 was het Italiaanse team onklopbaar.

In de periode na Schumacher zijn de prestaties wisselvallig. In 2007 behaalde Raikkonen de titel en in 2008 werd Massa tweede. Vervolgens was Fernand Alonso nog twee maal dicht bij een wereldtitel. Sinds 2014 zijn de zeges spaarzaam en zijn de wereldtitels bij de coureurs en constructeurs vaak ver weg.

Ferrari timmert in 2017 hard aan de weg en Sebastian Vettel is samen met Lewis Hamilton de voornaamste titelkandidaat in de Formule 1. Volg dagelijks het laatste nieuws over Ferrari.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen