Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Het grote verschil tussen Verstappen en Leclerc: "Max accepteert zoiets niet"

Ferrari gaf door haar geblunder in Hongarije Max Verstappen opnieuw een cadeautje. Maar is dit alleen te wijten aan Ferrari of speelde Charles Leclerc hier ook een rol in?

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het grote debacle van Ferrari was onderwerp van gesprek na de Grand Prix van Hongarije. De Italiaanse renstal koos voor een medium-medium-hard strategie voor Charles Leclerc. Maar dit pakte niet goed uit doordat de harde banden niet op temperatuur te krijgen waren, waardoor ze noodgedwongen nog een stop moesten maken voor de softs en de Monegask genoegen moest nemen met P6.

In de RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken host Joris Mosterdijk, Formule 1-kenner Ruud Dimmers en coureur Tom Coronel het geblunder van Ferrari en de rol die Leclerc daarin speelde.

Dimmers werpt op dat Leclerc na de race liet weten dat hij langer door had willen rijden op de medium banden in de tweede stint om misschien naar de softs te gaan in plaats van de hards. Eigenlijk hetzelfde als dat Lewis Hamilton deed door met nog 21 ronden te gaan, op softs overstapte.

"Maar dit zit dus ook in de coureur. De coureur had dit al moeten kunnen aangeven", legt Coronel uit, waarna hij het verschil tussen de twee kampioenschapskandidaten aankaart. "Een verschil tussen Leclerc en Max: Max slaat met zijn vuist op tafel. Hij weet wat hij wil, hij weet waar hij mee bezig is en hij accepteert zoiets dus ook niet."

Het is niet de eerste keer dat Leclerc misschien wel té rustig blijft in situaties waarin ze punten verspelen en Verstappen als het ware een cadeautje geven, vertelt Coronel.

"Ik vergeet nooit meer dat hij uitviel in Barcelona. 'We doen het samen' zei Leclerc en ik dacht 'wat is dit?!'. Die gozer moet zijn helm pakken en door de garage heen slingeren! Hij reed aan kop. En wat dacht je van Azerbeidzjan dan waarin hij zei dat zoiets kan gebeuren. Ik dacht nog 'het moet niet gekker worden', die gozer moet hiervoor in therapie."

"Waar is die drang om te willen winnen? Waar is die felheid?", vraagt Coronel zich af. "Je kunt hartstikke snel zijn, maar daar heb je dan niks aan."

Dimmers is van mening dat teamgenoot Carlos Sainz juist wel die drang heeft, zoals hij dat bijvoorbeeld liet zien in de GP van Groot-Brittannië, waardoor hij deze uiteindelijk won. De mentaliteit bij Ferrari moet veranderen willen ze een kampioenschap winnen, sluiten Mosterdijk, Dimmers en Coronel af.

"Er is niemand die daadwerkelijk met zijn vuisten op tafel slaat. Bij Red Bull zijn ze daarentegen altijd in de aanval."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"