Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Het kampioenschap dat Red Bull wél won in 2019

Waar het Formule 1-team van Red Bull het dit seizoen meer dan eens aan snelheid ontbrak, was het in de pitstraat verreweg de beste van iedereen. De crew van Red Bull ging er in Abu Dhabi dan ook vandoor met de titel in het pitstopkampioenschap.

Albon Pits Brazilië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Het seizoen van 2019 ontvouwde zich voor Red Bull niet zoals het had gehoopt, al gauw bleek Mercedes te sterk dan wel te consistent voor de Oostenrijkse renstal. Het team waarvoor Max Verstappen uitkomt heeft zich gedurende het jaar op één gebied echter ontpopt tot de absolute koning: in het maken van pitstops is het inmiddels ongenaakbaar.

Het is om deze reden dat Red Bull zich aan het eind van het Formule 1-seizoen van 2019 mag kronen tot kampioen van DHL Fastest Pit Stop-kampioenschap. Het team was al niet meer bij te halen in het klassement, maar het bevestigde met zijn 'zege' in Abu Dhabi eens te meer dat het Williams inmiddels van de troon heeft gestoten.

Red Bull sluit het seizoen af met 504 punten in de eindstand, waarmee het exact 65 punten voorsprong heeft op Williams, het team dat voorheen de snelste was in de pitstraat. Daarachter vinden we Ferrari, Mercedes en McLaren. Hieronder bekijk je de uiteindelijke stand in het klassement.

Klassement DHL Pit Stop Award

Nr. Team Punten
1. Red Bull 504
2. Williams 439
3. Ferrari 315
4. Mercedes 273
5. McLaren 217
6. Toro Rosso 121
7. Renault 106
8. Haas 61
9. Alfa Romeo 49
10. Racing Point 36

Beluister hier de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin F1-journalisten Ruud Dimmers en Jan van der Burgt, evenals gastheer Jeroen van Inkel nabeschouwen over de Grand Prix van Abu Dhabi.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'