Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Het ongewenste F1-record dat Hulkenberg nu op zijn naam heeft staan

Nico Hulkenberg is een van de meest ervaren coureurs in de geschiedenis van de Formule 1, maar een podiumplek of een overwinning is hem nog niet gegund. Na de GP van China heeft de Duitser zodoende een ongewenst record in handen gekregen.

Hulkenberg China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg heeft een ongewenst Formule 1-record geëvenaard na zijn tiende plek tijdens de Grand Prix van China. Deze GP was voor Hulkenberg zijn 208ste race in de Formule 1, maar de 36-jarige Duitser heeft nog nooit op het podium gestaan, en dus ook geen race gewonnen.

Hulkenberg heeft nu een in 1994 gevestigd record van Andrea de Cesaris geëvenaard voor het aantal Grand Prix-starts zonder raceoverwinning. De Italiaan De Cesaris voert al 30 jaar deze ranglijst aan, maar heeft nu gezelschap gekregen van Hulkenberg.

Als Hulkenberg bij de volgende GP in Miami niet wint, iets wat meer dan waarschijnlijk lijkt gezien de prestaties van Haas, zal de Duitser het ongewenste record alleen in handen krijgen.

Zoals in de tabel hierbeneden te zien is, is Hulkenberg de enige coureur binnen de top 10 die ook geen enkele keer op het podium is geëindigd tijdens zijn carrière. De Duitser is dus ook houder van het onfortuinlijke record van de meeste races zonder podiumplaats, dat hij al in handen kreeg in 2016. De volgende actieve coureur die nog geen podiumplaats heeft behaald is Yuki Tsunoda met 68 starts.

Meeste grand prix starts zonder overwinning

Coureur Grands Prix Beste resultaat
1 De Cesaris 208 2e
Hulkenberg 208 4e
3 Heidfeld 183 2e
4 Grosjean 179 2e
5 Magnussen 168 2e
6 Brundle 158 2e
7 Stroll 148 3e
8 Warwick 146 2e
9 Jarier 134 3e
10 Cheveer 132 2e

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez