Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Stewards vellen oordeel over incident Norris

Lando Norris wordt niet bestraft door de stewards voor zijn manier van verdedigen ten opzichte van Charles Leclerc tijdens de eindfase van de sprintrace. De Brit mag zijn derde plaats dus gewoon behouden.

Norris SQ Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris moest tijdens de eindfase van de sprintrace alle zeilen bijzetten om beide Ferrari-coureurs achter zich te houden. Dat lukte in gevecht met Carlos Sainz niet, maar Charles Leclerc kon hij uiteindelijk wel achter zich houden. Toch moest Norris zich na afloop verantwoorden voor zijn manier van verdedigen bij ten opzichte van de Monegask. 

Norris ging in bocht 15 namelijk wel erg agressief te werk en daar vonden de stewards wat van. Nadat de wedstrijdleiding nog eens goed naar het incident heeft gekeken, zijn de stewards echter overgegaan tot een 'No Further Action'. Volgens de wedstrijdleiding was er geen duidelijke verandering zichtbaar in het aanremmen en was het een legitieme verdedigende actie van de Brit. Norris behoudt dus zijn derde plaats.

Bekijk hieronder het moment waar de stewards naar gekeken hebben.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024