Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Het Verstappen/Hamilton moment dat de camera's gemist hebben in Abu Dhabi

Voorafgaand aan de titelbepalende Grand Prix van Abu Dhabi zaten Lewis Hamilton en Max Verstappen in een persconferentie tegenover de media. Presentator Tom Clarkson heeft een leuke anekdote gedeeld van een moment achter de schermen.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Toen we de titelbepalende Grand Prix van Abu Dhabi ingingen, leek het alsof alle ogen waren gericht op Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het blijkt echter dat een sleutelmoment tussen de twee volledig werd gemist door de camera's. F1-journalist Tom Clarkson, die de vragen stelt tijdens de persconferenties van de coureurs tijdens raceweekenden, heeft een grappige anekdote gedeeld uit de mediasessie voorafgaand aan de race.

De titelkandidaten hadden een vriendschappelijk moment voordat het evenement echt was begonnen. Clarkson was van mening dat dit het belangrijkste shot was dat fans zouden willen zien. "Er was een grappig moment in het weekend waar, voordat Max en Lewis aanwezig waren, er een grote discussie ontstond over of we (de televisiestations, red.) gaan voor de cheesy handdruk", vertelde Clarkson in de F1 Nation-podcast.

"Wat ik denk is dat jij (Damon Hill, red.) en Michael Schumacher dit een paar keer hebben gedaan, nietwaar? Dus het is, gaan we voor de cheesy handdruk, want dat is wat alle kranten willen? Hoe dan ook, Max was er vroeg bij, gaat zitten en we maken een praatje. Ongeveer drie minuten later komt Lewis binnen, loopt recht op hem af, geeft hem een ​​boks en zegt: 'Hoe gaat het, man?' en ze maken een praatje."

"Ik dacht, briljant. Dat is hét shot. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over dat cheesy handdruk-gedoe. En we hadden daar een Netflix-camera. We hadden bovendien de twee camera's die we in de persconferentieruimte hebben. Daar was daar zelfs een fotograaf."

Het Verstappen/Hamilton moment werd gemist

Helaas bleek ondanks de aanwezige camera's dat geen van hen het moment tussen Hamilton en Verstappen had vastgelegd. "Dus de persconferentie begint en ze hebben een goed gesprek", legt Clarkson uit. "En aan het einde zei ik tegen de Netflix-medewerker: 'Ah, je moet genoten hebben van die boks'. En hij zegt: 'Oh, ik heb het gemist, maat, ik heb het gemist'. Ik zei: 'Je hebt het echt gemist?' En hij zei: "Ja, ik concentreerde me op Lewis. en tegen de tijd dat ik had gezien wat er gebeurde, had ik het gemist". "Oh, oké."

"Dus ik liep vervolgens naar de cameraman van de FOM (Formula One Management, red.) en ik zei: 'Heb je het vastgelegd?' En hij zei: 'Nee, maat.' Vervolgens liep ik naar de fotograaf, 'Heb je het vastgelegd?' En hij zei: "Eh, nee, maat, sorry, ik begreep het niet. Ik had de verkeerde lens erop". Dus niemand weet van deze boks, behalve ik en de mensen aanwezig, ongeveer drie anderen!"

Ook interessant:

Max Verstappen verkozen tot Sportman van het jaar

Max Verstappen won woensdagavond de verkiezing Sportman van het jaar. (Voormalig) Nederlandse topsporters, die in de jury zaten, bepaalden dat de prestaties van de kersverse F1-wereldkampioen goed genoeg waren voor de prijs. In de video hieronder vertellen we je meer.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"