Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill stipt de negatieve kant van het grote Verstappen-succes aan

Max Verstappen was in 2022 nagenoeg onverslaanbaar en won maar liefst 15 van de 22 Grands Prix. Volgens Damon Hill heeft het winnen echter een nadeel.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het binnenhalen van zijn tweede wereldtitel is Max Verstappen volgens Damon Hill een duidelijk doelwit geworden voor de andere F1-coureurs. De Nederlander won in Abu Dhabi zijn vijftiende race van het Formule 1-seizoen en mag zich nu tweevoudig wereldkampioen noemen.

De dominantie van Verstappen en Red Bull heeft echter een nadeel, zo legt Hill uit in de F1 Nation Podcast. "Niet iedereen houdt van een winnaar. De veronderstelling is dat wanneer je leidt, je blij bent. Maar daar zit in deze sport ook een keerzijde aan: alle teams willen je neerhalen."

"Je wordt dus een soort doelwit voor de rest. Soms kan het je verbazen dat mensen niet juichen als je het zo goed doet, maar ook dat is het nadeel van succesvol zijn", aldus de wereldkampioen van 1996.

Niet iedereen geniet van winnende Verstappen

Verstappen kan in 2023 weer concurrentie verwachten van negentien coureurs die allemaal gefocust zijn op één doel: wereldkampioen worden in de Formule 1. De concurrerende teams zullen alles op alles zetten om het Verstappen en Red Bull moeilijk te maken, daar is Hill van overtuigd.

Maar om een dominante reeks te zien zoals Verstappen in 2022 dat deed, dat doet voor sommigen pijn en niet iedereen is daar even blij mee. "Max merkte het dit jaar al. Ze hebben geprobeerd zijn zwakke plekken te vinden hier en daar en dat kan soms wat stressvol zijn. Je wil gerespecteerd worden voor het werk en alles wat je doet in de F1, maar niet iedereen is blij als je wint. Dat hoort er bij", aldus de duidelijke taal van de F1-kampioen van 1996.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?