Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill waarschuwt Red Bull: "Voor je het weet, sta je in drijfzand"

Red Bull heeft zo'n grote voorsprong in beide WK's dat het zich in theorie kan veroorloven de teugels met betrekking tot de RB18 ietwat te latenvieren. Echter, Damon Hill raadt dat af, als ze tenminste niet in 'drijfzand' terecht willen komen.

Red Bull stevent af op beide wereldkampioenschappen in de Formule 1. Het team zou in hebben gezet op het introduceren van een nieuw, lichter chassis, maar mogelijk wacht men daarmee tot volgend seizoen, aangezien de voorsprong in beide kampioenschappen riant is. Damon Hill, de Formule 1 wereldkampioen 1996, heeft daar zo zijn ideeën over. "Ik keek onlangs de Grand Prix van Singapore in 2019 terug, de laatste race in Singapore, omdat de race in 2020 en 2021 niet werd verreden. Ik zag Sebastian Vettel een race winnen in een Ferrari en Lewis Hamilton domineerde eens niet. Ik dacht 'is dit echt gebeurd?'"

Druk ook voor Red Bull 'meedogenloos'

"Dat is nog maar een paar jaar geleden, dus dingen kunnen snel veranderen. Sta je ook maar een seconde stil in de Formule 1, dan wordt je overrompeld. Je zakt dan gewoon weg in drijfzand", aldus Hill in de podcast F1 Nation . "Voor iedereen, ook voor diegenen die winnen, is de druk op je schouders meedogenloos." Red Bull doet er volgens Hill dus niet verstandig aan om de teugels wat te laten vieren, integendeel: "Als ze de huidige auto niet meer (door)ontwikkelen, dan zullen Ferrari en Mercedes het team aan het eind van het jaar in Abu Dhabi links en rechts voorbijrijden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden